GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.

GB Reviews

Latest & Upcoming Adventure Games

GB Annual Game Lists

GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

About Us

Walkthroughs

free games galore

Game Publishers & Developers

World of Adventure

Patches

GB @ witter

GameBoomers Store

Big Fish Games Homepage
Page 3 of 3 < 1 2 3
Topic Options
#1143480 - 03/03/18 08:03 AM Re: Saving problem with "Pompeii: Legend of Vesuvius" (aka Timescape) DVD [Re: RichAlexis]
paskdigia Offline
Junior Boomer

Registered: 03/01/18
Posts: 4
Hi Iurii. Yes, I ran nq_atgsf.exe before launching the game, but the patch is in Russian.
When I open the patch, I see this:

https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=500624649422

Clicking on the green button, I see this:

https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=500624648731

Now, when I click again on the green button, the patch shows this message:

https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=500624648945

Clicking on the green button, I come back to the games list (the second screenshot I linked); so I try clicking on the title "Pompeii: The Legend of Vesuvius (EN 2 CD)", and I see this message:

https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=500624650058

I can't translate Russian texts, so I don't know if the patch really works. In your posts I read that the patch usually shows many white buttons, but in my case it doesn't: it shows only the green and the red buttons. Maybe the problem is that, as you wrote, I own the Italian version of the software. In any case, I'll play also without saving the game: I love Pompeii, it's a great game.

Thanks for your help (and sorry for my bad English).

paskdigia

Top
#1143483 - 03/03/18 08:28 AM Re: Saving problem with "Pompeii: Legend of Vesuvius" (aka Timescape) DVD [Re: RichAlexis]
Geo Offline
Addicted Boomer

Registered: 06/01/05
Posts: 2749
Loc: Michigan

Top
#1143487 - 03/03/18 08:51 AM Re: Saving problem with "Pompeii: Legend of Vesuvius" (aka Timescape) DVD [Re: RichAlexis]
paskdigia Offline
Junior Boomer

Registered: 03/01/18
Posts: 4
Thank you Geo, but I can't copy the Russian text from the patch: it's locked, you can not select it. So, in order to translate I should manually copy the full text, letter by letter, in Microsoft Word, using the cyrillic alphabet.
Before doing such a big work, I'd like to understand if there's another way to fix the bug.

Thanks anyway smile


Edited by paskdigia (03/03/18 08:52 AM)

Top
#1143550 - 03/04/18 02:12 AM Re: Saving problem with "Pompeii: Legend of Vesuvius" (aka Timescape) DVD [Re: RichAlexis]
Iurii Offline
Settled Boomer

Registered: 09/03/13
Posts: 541
Loc: Kiev, Ukraine
Hi paskdigia.

Sorry, but I can't see your pictures! All links lead me to the main page https://www.photobox.co.uk frown
Can you please upload them somewhere else? Like Google Drive?

Top
#1143570 - 03/04/18 10:00 AM Re: Saving problem with "Pompeii: Legend of Vesuvius" (aka Timescape) DVD [Re: Iurii]
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 38879
Loc: southeast USA
Originally Posted By: Iurii
Sorry, but I can't see your pictures! All links lead me to the main page https://www.photobox.co.uk

I have the same problem with the picture links re-directing to the main page. I wonder if paskdigia has to tell photobox to "share" the photos for the links to work properly.

Top
#1143867 - 03/07/18 01:17 PM Re: Saving problem with "Pompeii: Legend of Vesuvius" (aka Timescape) DVD [Re: paskdigia]
RichAlexis Offline
Settled Boomer

Registered: 06/21/13
Posts: 216
Loc: The Netherlands
Hi Paskdigia!

I felt intrigued, because I own the multilingual Pompei DVD, and Italian is one of the languages on it!

So I again copied all the DVD files to my C-directory on my Windows 8.1 desktop, copied the 'NQ_ATGSF.exe' patch to it, and when I started it, I got an ITA language option, as shown below in the lower left-hand corner. So I hit the green button:

(for bigger images, right-click on them and select 'View Image')



And lo and behold, it worked: I got the Italian menu, and was able to start playing the game. I could also save the game, and yes, there is a '_backup' subdirectory for it. See the screenshots below (images uploaded to TinyPic, by the way):

Italian menu:



In-game screenshots:




Saving the game:



Ti auguro buona fortuna!

Rich

P.S. I happen to really love Italian educational multimedia by companies like Capware, Altair4, Tipot Studio, De Agostini and Scala (in collaboration with L'Espresso magazine). Though I don't speak Italian, I manage to piece together enough Italian to find a number of those CDs, DVDs and books online, order them, and enjoy them.



Top
Page 3 of 3 < 1 2 3

Moderator:  Draclvr, Jenny100 

Who's Online
Key: Admin Global Mod Mod Staff  )
7 registered (GreyFuss, Sherlock, Donald, CanukDenis, Redz, Sassy, GuybrushThreepwood), 225 Guests and 11 Spiders online.
Newest Members
GreatDetective, conrad32, Divyansh_Verma, jesblood, Meems
9014 Registered Users