GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.
GB Reviews Latest & Upcoming Adventure Games GB Annual Game Lists GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

GB @ witter

About Us
Walkthroughs free games galore Independent Games World of Adventure Patches Game Publishers & Developers GameBoomers Store
Big Fish Games Homepage    
Topic Options
#135080 - 07/10/03 02:50 PM Starship Titanic
gameho Offline
Settled Boomer

Registered: 02/14/01
Posts: 630
I just received Starship Titanic and installed it with no problems (full install) on Windows ME. However, when the first playable screen comes up, all I see is this room with a big black space underneath it; apparently this is where some interface bar is supposed to be. I also get a hand to get the CDS but I can't pick them up. I have to Control Escape to exit because I don't have a menu. I have turned my color to 16-bit and even tried turning my hardware accelerator all the way down. This doesn't seem to work. Can someone help me with this problem? Thanks in advance,

Susan

Top
#135081 - 07/10/03 03:08 PM Re: Starship Titanic
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35475
Loc: southeast USA
How far into the game have you played. I don't think you get an actual save screen until you're on the ship. I played the game so long ago that I can't remember for sure, but I don't think you're really able to do anything like collect inventory or save until you're on the ship. Are you able to click on things at all? I think you have to keep clicking around until you trigger the cut scene.

Top
#135082 - 07/10/03 03:25 PM Re: Starship Titanic
gameho Offline
Settled Boomer

Registered: 02/14/01
Posts: 630
I am at the very beginning. I can turn on the computer and eject the CD drive on the computer. However, I can't pick up the CDS next to the computer even though I get a hand icon on it.

Thanks,

S.

Top
#135083 - 07/10/03 03:40 PM Re: Starship Titanic
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35475
Loc: southeast USA
Unfortunately I can't remember exactly what I did at the beginning. I do remember I eventually had to put the CD in the CD drive (the one in the game) but I don't remember if I had to do anything else first. It's been over 3 years since I played the game.

Has anyone else reading this played it more recently?

There's a patch, though as far as I can tell it's for a crash to desktop at the start of the game, which is not your problem.

Top
#135084 - 07/10/03 04:32 PM Re: Starship Titanic
Maritje Offline
Settled Boomer

Registered: 06/19/00
Posts: 541
Loc: Pine Tree State of Maine
I just looked in the manual and it says to go to the computer & click on the CD drawer & it will open.

Then drag the Starship Titanic CD which is on the desk into the computer. The CD drawer closes.

The game starts.
_________________________
Do or Dare but Dare to Do

Top
#135085 - 07/10/03 04:59 PM Re: Starship Titanic
gameho Offline
Settled Boomer

Registered: 02/14/01
Posts: 630
Thanks, I just figured that out...to drag the CD. I was trying to pick it up and it was getting so frustrating! Yet again, I bothered you guys with something so stupid. I'm sorry. You guys are the greatest!

Susan

Top


Who's Online
Key: Admin Global Mod Mod Staff  )
4 registered (Urban Worrier, Iurii, dorish, Space Quest Fan), 60 Guests and 14 Spiders online.
Newest Members
Cabb, Veilant, tookiebgirl12, Adam_B, Polikolp
8542 Registered Users