GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.
GB Reviews Latest & Upcoming Adventure Games GB Annual Game Lists GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

GB @ witter

About Us
Walkthroughs free games galore Independent Games World of Adventure Patches Game Publishers & Developers GameBoomers Store
Big Fish Games Homepage    
Topic Options
#135839 - 06/15/04 06:51 PM HARRY POTTER & THE PRISONER....
Mome Offline
Addicted Boomer

Registered: 08/25/03
Posts: 2232
Loc: Houston TX
OK all the children playing this can respond!!! The game is freezing at various times & I have to shut down PC. I'vew got a new Windows XP, 512/120, Direct X9. I am sutting down all running programs as per technical help on game but it is still freezing. Any suggestions or is this going to be a way of life with XP??

Top
#135840 - 06/15/04 09:32 PM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
infernoj13usa Offline
The Radiant Moderator Staff Reviewer
BAAG Specialist

Registered: 06/07/02
Posts: 5766
Loc: FT. Worth ....Where the West b...
make sure your using DirectX9b

and have no other programs such as screensavers antivirus firewalls etc running inthe background.

Inferno
_________________________
Watching: Dark Shadows
Reading: Angelique's Descent
Playing: WoW and living in Kil' Jaeden

Top
#135841 - 06/16/04 07:51 AM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Mome Offline
Addicted Boomer

Registered: 08/25/03
Posts: 2232
Loc: Houston TX
Inferno, do you mean Direct X9b or 9.0. When installing the game it asks to install Direct X9.0 which I said Yes. But when I checked innards of PC I didn't see Direct X9 at all-just Direct X8

Top
#135842 - 06/16/04 11:06 AM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
infernoj13usa Offline
The Radiant Moderator Staff Reviewer
BAAG Specialist

Registered: 06/07/02
Posts: 5766
Loc: FT. Worth ....Where the West b...
How odd! I originally had DirectX 8.1a and Harry Potter upgraded it to DiectX 9.0b

Did you restart your system after your install?

Inferno
_________________________
Watching: Dark Shadows
Reading: Angelique's Descent
Playing: WoW and living in Kil' Jaeden

Top
#135843 - 06/16/04 06:33 PM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Mome Offline
Addicted Boomer

Registered: 08/25/03
Posts: 2232
Loc: Houston TX
No, but I emailed EA games & looked at their problem list & one thing they said was not to set at16-bit, so I changed it to 32-bit & so far no freezes. I don't know if that helped or not but I am just toodling along ok.

Thanks for you help.

Top
#135844 - 06/17/04 07:52 AM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
infernoj13usa Offline
The Radiant Moderator Staff Reviewer
BAAG Specialist

Registered: 06/07/02
Posts: 5766
Loc: FT. Worth ....Where the West b...
strange... I had mine set to 16bit (I'm playing 7th guest as well) and had absolutely no lockups or freezes.

Inferno
_________________________
Watching: Dark Shadows
Reading: Angelique's Descent
Playing: WoW and living in Kil' Jaeden

Top
#135845 - 06/18/04 07:29 PM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Mome Offline
Addicted Boomer

Registered: 08/25/03
Posts: 2232
Loc: Houston TX
Who knows??? Anyway, so far I have had no PC problems, just a few game playing spots. Right now I am trying to get Harry down the slide.

Top
#135846 - 07/02/04 10:17 PM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Lohen Offline
Settled Boomer

Registered: 05/03/03
Posts: 126
Loc: Portugal
mine Freezes every 15 minutes 16 or 32 bits
any solutions??

Top
#135847 - 07/03/04 03:24 PM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Mome Offline
Addicted Boomer

Registered: 08/25/03
Posts: 2232
Loc: Houston TX
I have no idea. All I know is that when I changed mine to 32 but so far it has not frozen. Those with more PC knowledge than I can help.
Why not post again on your own thread & I know you will get some help.

Top
#135848 - 07/03/04 08:20 PM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
infernoj13usa Offline
The Radiant Moderator Staff Reviewer
BAAG Specialist

Registered: 06/07/02
Posts: 5766
Loc: FT. Worth ....Where the West b...
Quote:
Originally posted by Lohen:
mine Freezes every 15 minutes 16 or 32 bits
any solutions??
Need more info:
What are your specs for your system.

Inferno
_________________________
Watching: Dark Shadows
Reading: Angelique's Descent
Playing: WoW and living in Kil' Jaeden

Top
#135849 - 07/04/04 05:45 AM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Lohen Offline
Settled Boomer

Registered: 05/03/03
Posts: 126
Loc: Portugal
thanks for all the help it was a problem of lack of win XP virtual memory. I add -safe to the game executable and enter a menu of debug mode and run the game, it crashed to windows with the message "not enough virtual memory". I used -safe by chance but it worked hehe.

Top
#135850 - 07/04/04 07:37 AM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Mome Offline
Addicted Boomer

Registered: 08/25/03
Posts: 2232
Loc: Houston TX
Great I'll remember that if I have any more problems!!!

Top


Who's Online
Key: Admin Global Mod Mod Staff  )
13 registered (Redz, curly, Cathy1, kjos, sanford, linda333, colpet, connie, BrownEyedTigre, 1 invisible), 68 Guests and 14 Spiders online.
Newest Members
charlene, mikcik, Trishpatsy, sosiebear1, nimos
8519 Registered Users