GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.
GB Reviews Latest & Upcoming Adventure Games GB Annual Game Lists GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

GB @ witter

About Us
Walkthroughs free games galore Independent Games World of Adventure Patches Game Publishers & Developers GameBoomers Store
Big Fish Games Homepage
Topic Options
#135839 - 06/15/04 06:51 PM HARRY POTTER & THE PRISONER....
Mome Offline
Addicted Boomer

Registered: 08/25/03
Posts: 2232
Loc: Houston TX
OK all the children playing this can respond!!! The game is freezing at various times & I have to shut down PC. I'vew got a new Windows XP, 512/120, Direct X9. I am sutting down all running programs as per technical help on game but it is still freezing. Any suggestions or is this going to be a way of life with XP??

Top
#135840 - 06/15/04 09:32 PM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
infernoj13usa Offline
The Radiant Moderator Staff Reviewer
BAAG Specialist

Registered: 06/07/02
Posts: 5766
Loc: FT. Worth ....Where the West b...
make sure your using DirectX9b

and have no other programs such as screensavers antivirus firewalls etc running inthe background.

Inferno
_________________________
Watching: Dark Shadows
Reading: Angelique's Descent
Playing: WoW and living in Kil' Jaeden

Top
#135841 - 06/16/04 07:51 AM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Mome Offline
Addicted Boomer

Registered: 08/25/03
Posts: 2232
Loc: Houston TX
Inferno, do you mean Direct X9b or 9.0. When installing the game it asks to install Direct X9.0 which I said Yes. But when I checked innards of PC I didn't see Direct X9 at all-just Direct X8

Top
#135842 - 06/16/04 11:06 AM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
infernoj13usa Offline
The Radiant Moderator Staff Reviewer
BAAG Specialist

Registered: 06/07/02
Posts: 5766
Loc: FT. Worth ....Where the West b...
How odd! I originally had DirectX 8.1a and Harry Potter upgraded it to DiectX 9.0b

Did you restart your system after your install?

Inferno
_________________________
Watching: Dark Shadows
Reading: Angelique's Descent
Playing: WoW and living in Kil' Jaeden

Top
#135843 - 06/16/04 06:33 PM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Mome Offline
Addicted Boomer

Registered: 08/25/03
Posts: 2232
Loc: Houston TX
No, but I emailed EA games & looked at their problem list & one thing they said was not to set at16-bit, so I changed it to 32-bit & so far no freezes. I don't know if that helped or not but I am just toodling along ok.

Thanks for you help.

Top
#135844 - 06/17/04 07:52 AM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
infernoj13usa Offline
The Radiant Moderator Staff Reviewer
BAAG Specialist

Registered: 06/07/02
Posts: 5766
Loc: FT. Worth ....Where the West b...
strange... I had mine set to 16bit (I'm playing 7th guest as well) and had absolutely no lockups or freezes.

Inferno
_________________________
Watching: Dark Shadows
Reading: Angelique's Descent
Playing: WoW and living in Kil' Jaeden

Top
#135845 - 06/18/04 07:29 PM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Mome Offline
Addicted Boomer

Registered: 08/25/03
Posts: 2232
Loc: Houston TX
Who knows??? Anyway, so far I have had no PC problems, just a few game playing spots. Right now I am trying to get Harry down the slide.

Top
#135846 - 07/02/04 10:17 PM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Lohen Offline
Settled Boomer

Registered: 05/03/03
Posts: 126
Loc: Portugal
mine Freezes every 15 minutes 16 or 32 bits
any solutions??

Top
#135847 - 07/03/04 03:24 PM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Mome Offline
Addicted Boomer

Registered: 08/25/03
Posts: 2232
Loc: Houston TX
I have no idea. All I know is that when I changed mine to 32 but so far it has not frozen. Those with more PC knowledge than I can help.
Why not post again on your own thread & I know you will get some help.

Top
#135848 - 07/03/04 08:20 PM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
infernoj13usa Offline
The Radiant Moderator Staff Reviewer
BAAG Specialist

Registered: 06/07/02
Posts: 5766
Loc: FT. Worth ....Where the West b...
Quote:
Originally posted by Lohen:
mine Freezes every 15 minutes 16 or 32 bits
any solutions??
Need more info:
What are your specs for your system.

Inferno
_________________________
Watching: Dark Shadows
Reading: Angelique's Descent
Playing: WoW and living in Kil' Jaeden

Top
#135849 - 07/04/04 05:45 AM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Lohen Offline
Settled Boomer

Registered: 05/03/03
Posts: 126
Loc: Portugal
thanks for all the help it was a problem of lack of win XP virtual memory. I add -safe to the game executable and enter a menu of debug mode and run the game, it crashed to windows with the message "not enough virtual memory". I used -safe by chance but it worked hehe.

Top
#135850 - 07/04/04 07:37 AM Re: HARRY POTTER & THE PRISONER....
Mome Offline
Addicted Boomer

Registered: 08/25/03
Posts: 2232
Loc: Houston TX
Great I'll remember that if I have any more problems!!!

Top


Who's Online
Key: Admin Global Mod Mod Staff  )
12 registered (misslilo, colpet, robert gray, jboliver, Sassy, 3dobermans, Redz, Space Quest Fan, The Haze, albet), 59 Guests and 16 Spiders online.
Newest Members
mimirose, PlayToMax, sashadarko, Jeffrey2001, Platypuss
8699 Registered Users