GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.
GB Reviews Latest & Upcoming Adventure Games GB Annual Game Lists GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

GB @ witter

About Us
Walkthroughs free games galore Independent Games World of Adventure Patches Game Publishers & Developers GameBoomers Store
Big Fish Games Homepage    
Topic Options
#136139 - 09/17/04 03:54 AM GK 1 on Win 2000 Pro (not XP!!!!)
LaTigresse Offline
Junior Boomer

Registered: 06/15/02
Posts: 9
Loc: Germany
Hi to all!

Maybe someone in HERE will be able to help me. I have tried in various other forums (vivendi, vogons, sierragamers), but have not found a solution for my problem.

Most of my old Sierra games run fine on my machine, simply by using VDMS.

I have tried this for GK 1, but no way. Black screen. I have tried the patches to make it run in windows instead of DOS mode. Error messages, game shutdown.

I have tried DosBox. Terribly slow, lousy sound.

Has ANYBODY in here experienced the same problems and found a solution? If not, I might just give the CD away.

Thanks for any reply (unless it is "oh, it works fine on my system" or "why don't you upgrade to XP?" - I do NOT consider XP an upgrade!! ;-))

Tig

Top
#136140 - 09/17/04 08:09 AM Re: GK 1 on Win 2000 Pro (not XP!!!!)
MaG Offline
Administrator
Sonic Boomer

Registered: 12/28/99
Posts: 66130
Tigresse,

This is a tech question. I will transfer this to our tech forum - Glitches. Just follow the thread by clicking on the link at top left of the page.

Good luck and hope you get a solution to your problem.

Top
#136141 - 09/17/04 04:59 PM Re: GK 1 on Win 2000 Pro (not XP!!!!)
Jenny100 Online   content
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35557
Loc: southeast USA
You may have already seen this site
http://jhunix.hcf.jhu.edu/~bfrazer1/gk/
which suggests tweaks for running GK1 in DOSBox.

You don't say how fast your computer is, but emulators can run slowly if your computer isn't fast enough. There shouldn't be a problem with "lousy sound" though.

Top
#136142 - 09/20/04 04:08 AM Re: GK 1 on Win 2000 Pro (not XP!!!!)
LaTigresse Offline
Junior Boomer

Registered: 06/15/02
Posts: 9
Loc: Germany
Thanks, Jenny.

Been there, done all of it and guess I might just need either a new computer or get an old DOS machine somewhere

;-)

PS. Besides, it was another description for X(tra) P(ainful)

Top
#136143 - 09/20/04 02:12 PM Re: GK 1 on Win 2000 Pro (not XP!!!!)
Jenny100 Online   content
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35557
Loc: southeast USA
An old DOS computer would be less expensive if you're mainly wanting to play DOS games.

Top


Who's Online
Key: Admin Global Mod Mod Staff  )
15 registered (Chief, CanukDenis, judith, monbron, Marian, manxman, looney4labs, Jenny100, Karsten, Kootsie), 67 Guests and 12 Spiders online.
Newest Members
denton9, TheProphet, Innervision, bunnybear13, akritasPowersnd
8564 Registered Users