GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.
GB Reviews Latest & Upcoming Adventure Games GB Annual Game Lists GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

GB @ witter

About Us
Walkthroughs free games galore Independent Games World of Adventure Patches Game Publishers & Developers GameBoomers Store
Big Fish Games Homepage    
Topic Options
#137386 - 05/02/03 08:06 AM under a killing moon
bigalrlfc Offline
Settled Boomer

Registered: 01/30/03
Posts: 186
i have just purchased this game and it can only be played in ms dos mode.i have windows 98.it tells me to exit windows.to play the game,but i don't know how to do this please help.thank you.

Top
#137387 - 05/02/03 08:47 AM Re: under a killing moon
satch Offline
Settled Boomer

Registered: 01/02/02
Posts: 516
Its been a long time since I used 98, but as I recall, if you follow the shut down procedure, when you get to the screen with the shut down options, there is an option to restart in DOS. Try it and see if that works.

Top
#137388 - 05/02/03 08:58 AM Re: under a killing moon
satch Offline
Settled Boomer

Registered: 01/02/02
Posts: 516
I just checked my laptop which has 98 and you can follow the above procedure to restart in DOS.

To get back to Windows, type "exit" at the DOS prompt.

Top
#137389 - 05/02/03 05:07 PM Re: under a killing moon
syd Offline
Adept Boomer

Registered: 11/12/99
Posts: 12306
Loc: Body in California/Heart in Ha...
You can also run the game from a shortcut on your desktop. I used W98 and got it to work just fine.
_________________________
Dark Side : Risen
Light Side:

I can only please one person a day. Today isn't your day. Tomorrow's not looking good either.

Top
#137390 - 05/02/03 06:16 PM Re: under a killing moon
walt Offline
Addicted Boomer

Registered: 04/12/03
Posts: 1819
Loc: Lincoln U.K.
I aggree with Syd...I also run it from a ShortCut on the Desktop
in Win 98SE.
" Walt U.K.
_________________________
If at first you dont suceed, deny you even tried.

Top
#137391 - 05/03/03 06:19 AM Re: under a killing moon
bigalrlfc Offline
Settled Boomer

Registered: 01/30/03
Posts: 186
i am getting a message coming up,cd rom not available,aborting game,i will try typing w98,thanks.

Top
#137392 - 05/03/03 08:26 AM Re: under a killing moon
syd Offline
Adept Boomer

Registered: 11/12/99
Posts: 12306
Loc: Body in California/Heart in Ha...
Hi bigalrlfc:

Just typing in W98 won't work - follow these instructions:

Put CD in your rom drive - right click on your rom drive - click open and find the install file. After the game is installed it will tell you to type in Moon to play - just hit the X in the right hand corner to close the window.

Go into your C drive and find the game file - it's called Moon. Open it and find the exe file called Moon - right click on it and send it to desktop as a shortcut.

Now go to your desktop - right click on the Moon shortcut>Properties>Program>Advanced. Put a check mark by Prevent MS-DOS based program from detecting windows - make sure no other boxes are checked. Hit apply

The game should start from there and send you to the screen where you set up your sound card.
_________________________
Dark Side : Risen
Light Side:

I can only please one person a day. Today isn't your day. Tomorrow's not looking good either.

Top
#137393 - 05/03/03 12:55 PM Re: under a killing moon
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35623
Loc: southeast USA
Quote:
Originally posted by bigalrlfc:
i am getting a message coming up,cd rom not available,aborting game...
That means you haven't loaded any CDROM drivers for DOS. If you can play it in Windows, you won't get this problem.

Top
#137394 - 05/10/03 07:19 PM Re: under a killing moon
bigalrlfc Offline
Settled Boomer

Registered: 01/30/03
Posts: 186
can you please tell me how i can load cdrom drivers for dos,thank you.

Top
#137395 - 05/10/03 10:54 PM Re: under a killing moon
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35623
Loc: southeast USA
Add this line to your C:\config.sys

DEVICEHIGH=C:\Windows\Command\Ebd\Oakcdrom.sys /D:MYCD

Add this line to your C:\Windows\dosstart.bat (with a boot disk you can add it to the autoexec.bat)

LH C:\Windows\Command\MSCDEX.exe /D:MYCD

You can use Notepad to open the files and edit them.

Top


Who's Online
Key: Admin Global Mod Mod Staff  )
9 registered (curly, Marian, linda333, Terri824, oldbroad, Upsydaisy, GuybrushThreepwood, Pokey, Pandora), 92 Guests and 17 Spiders online.
Newest Members
Elentgirl, tiathyme, Mr_Underhill, Lani, Rachissa
8581 Registered Users