GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.
GB Reviews Latest & Upcoming Adventure Games GB Annual Game Lists GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

GB @ witter

About Us
Walkthroughs free games galore Independent Games World of Adventure Patches Game Publishers & Developers GameBoomers Store
Big Fish Games Homepage
Page 2 of 2 < 1 2
Topic Options
#862278 - 01/14/13 10:16 PM Re: frogwares/win7 [Re: oldbroad]
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35276
Loc: southeast USA
Yes, the Dracula Origin disc uses TAGES.
You may need to update your version of TAGES to work with Windows 7.

Start at http://www.tagesprotection.com/main.htm

Click on "Drivers" in their weird-looking menu near the top of the page.

Then click on the link for the 64-bit drivers (I'm assuming you have 64-bit Windows 7)

Or try downloading directly from here
http://www.tagesprotection.com/5.5/TagesSetup_x64.exe

Once downloaded, you can run the TagesSetup_x64.exe file to install it. You may have to right-click it and choose "Run As Administrator" or it may just prompt you for a password.

Top
#862284 - 01/14/13 11:20 PM Re: frogwares/win7 [Re: oldbroad]
oldbroad Online   sad
Addicted Boomer

Registered: 04/01/06
Posts: 1090
Loc: Chicago
Thank you Jenny100. I didn't have to install it; I just "ran" it. I reinstalled Dracula Origin and it seems to be working now. I went through the intro but didn't really play. Need to get up early tomorrow and I've since got involved in a different game so this one will have to wait now.

The default in set up for this game is 1920x1080. This is a square in the middle of my wide screen. Can I change the size and what would I change it to? I don't know how screen resolution works - never changed it. (Big surprise right?)

With regard to the Ccleaner. Just about every box is checked. Does it actually remove that stuff or is it just cleaning stuff up inside of those checked items? For instance a few of the checked items are recent documents, adobe reader, office 10. I don't want those items removed. If I run Ccleaner and those items are checked, will they be removed or just cleaned up somehow but still installed in my system?


Edited by oldbroad (01/14/13 11:24 PM)

Top
#862285 - 01/14/13 11:36 PM Re: frogwares/win7 [Re: oldbroad]
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35276
Loc: southeast USA
Originally Posted By: oldbroad
Thank you Jenny100. I didn't have to install it; I just "ran" it.

Running it installs the driver.

Quote:
The default in set up for this game is 1920x1080. This is a square in the middle of my wide screen. Can I change the size and what would I change it to? I don't know how screen resolution works - never changed it. (Big surprise right?)

I don't remember if Dracula Origin allows you to change the resolution from the game menu. If it does, that would be the best way to change resolution.

This site shows how to change desktop resolution (scroll down to get to the Windows 7 instructions)
http://www.petri.co.il/quickly-change-screen-resolution-in-windows-7.htm


Quote:
With regard to the Ccleaner. Just about every box is checked. Does it actually remove that stuff or is it just cleaning stuff up inside of those checked items? For instance a few of the checked items are recent documents, adobe reader, office 10. I don't want those items removed. If I run Ccleaner and those items are checked, will they be removed or just cleaned up somehow but still installed in my system?

If you're running the registry cleaner part, it will remove any unused keys. If you look at a document, your registry will keep track of the fact that you looked at it. Ccleaner will remove the reference to your having looked at the document, but it won't remove the document itself. Of course maybe you want to keep the reference to recently viewed documents so it stays in a "Recent Documents" menu somewhere. If that's the case, you can uncheck the box in Ccleaner.

Top
#862468 - 01/15/13 08:20 PM Re: frogwares/win7 [Re: oldbroad]
oldbroad Online   sad
Addicted Boomer

Registered: 04/01/06
Posts: 1090
Loc: Chicago
Sorry. What I meant is, what size would stretch the game out so it's not a square in the middle of my screen (but not distort it)? It defaults to 1920x1080 in the set up. It can be changed but I don't know what size to select. I have a 23" wide screen. There are 12 size options available starting with the 1920x1080 going down to 640x480.

I hadn't even looked at the registry cleaner part. Those items I mentioned are checked under the part that just says Cleaner on the Windows tab and the Applications tab. I'll try to figure it out better.

Thanks.


Edited by oldbroad (01/15/13 08:21 PM)

Top
#862473 - 01/15/13 08:32 PM Re: frogwares/win7 [Re: oldbroad]
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35276
Loc: southeast USA
Check the picture here
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Vector_Video_Standards2.svg

It shows various resolutions, both widescreen and standard screen. If the game is only 1024x768, you'd need your screen to be as close to that as possible.

See how 1366x768 looks, if it's in your list of possible resolutions. 1920x1080 and 1366x768 both have an aspect ratio around 1.77.

Top
Page 2 of 2 < 1 2

Moderator:  InlandAZ, Jenny100 

Who's Online
Key: Admin Global Mod Mod Staff  )
12 registered (mabeco, Marian, DoreenS, gymcandy1, oldbroad, maryjo, BrownEyedTigre, manxman, oldman, 1 invisible), 92 Guests and 12 Spiders online.
Newest Members
greacia, Jason_Encore, DeanandKate, RisinGoat, AppyLover
8504 Registered Users