GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.
GB Reviews Latest & Upcoming Adventure Games GB Annual Game Lists GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

GB @ witter

About Us
Walkthroughs free games galore Independent Games World of Adventure Patches Game Publishers & Developers GameBoomers Store
The Adventure Shop Big Fish Games Homepage
Page 2 of 2 < 1 2
Topic Options
#912958 - 09/10/13 12:38 PM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: Darleen03]
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35153
Loc: southeast USA
I think your problem is here (bottom of the list) --

Originally Posted By: Darleen03
Manufacturer NVIDIA
Model GeForce 8600 GT
GPU G84
Device ID 10DE-0402
Revision A2
Subvendor NVIDIA (10DE)
Series GeForce 8
Current Performance Level Level 0
Technology 80 nm
Die Size 169 mm²
Transistors 289 M
Release Date Apr 17, 2007
DirectX Support 10.0
DirectX Shader Model 4.0
OpenGL Support 3.0
Bus Interface PCI Express x16
GPU Clock 540 MHz
Memory Clock 700 MHz
Driver version 6.14.11.6371
BIOS Version 60.84.51.00.17
ROPs 8
Shaders 32 unified
Memory Type GDDR3
Memory 256 MB

256MB is only half the video RAM of what the game specs recommend.
That means the computer may be using system RAM to supplement the video RAM -- and you only have 2046 MB of that -- 2GB where the game's specs at ***Adventure Shop*** ask for 2.5 GB

Quote:

BIOS: Phoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 2.5.3
Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz (2 CPUs)
Memory: 2046MB RAM


Of course you're using XP instead of Vista, 7, or 8 so you may not need a full 2.5 GB of RAM for the game in XP.

Quote:
In the game settings it has:

Graphic Settings:

Fullscreen mode

Window size: 1920X1080

HD Cutscenes

Additional Effects:

High>MED>LOW

Are you able to reduce the windows size, set "Additional Effects" to LOW, and put Cutscenes on less than HD? If so, does it help at all? Maybe one or more of those changes would help with the slow loading and "sticky" mouse.

Top
#912962 - 09/10/13 01:11 PM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: Jenny100]
Darleen03 Offline
Adept Boomer

Registered: 12/13/03
Posts: 14668
Loc: Northeast NJ
Hi, Jenny

Yes I can adjust window size. but to what.. If I set it to 1280X720..I get no pic at all...
_________________________
Luv Dar


GameBoomers
"Games Are More Enticing Because Of Our "MaG"nificent Efficient Radiant Site"

Top
#912983 - 09/10/13 02:39 PM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: Darleen03]
InlandAZ Offline
Glitches Forum Moderator
BAAG Specialist

Registered: 08/14/02
Posts: 6731
Loc: Arizona
What are the available resolutions you see? Try a standard 1024x768 resolution and see if it displays.

Top
#912992 - 09/10/13 03:17 PM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: InlandAZ]
Darleen03 Offline
Adept Boomer

Registered: 12/13/03
Posts: 14668
Loc: Northeast NJ
Ok that one worked it loaded, The mouse is alittle better, but it still lags a bit..
_________________________
Luv Dar


GameBoomers
"Games Are More Enticing Because Of Our "MaG"nificent Efficient Radiant Site"

Top
#913199 - 09/11/13 04:51 PM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: Darleen03]
Darleen03 Offline
Adept Boomer

Registered: 12/13/03
Posts: 14668
Loc: Northeast NJ
Hi, Inland

Guess what I have been playing in the screen resolution you suggested at 1024X768..I am now on the third chapter, and there is NO sticky mouse woot

Thank You , and Thank You to all that took the time to help me...
_________________________
Luv Dar


GameBoomers
"Games Are More Enticing Because Of Our "MaG"nificent Efficient Radiant Site"

Top
#913233 - 09/11/13 09:44 PM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: Darleen03]
sanford Offline
Settled Boomer

Registered: 03/20/08
Posts: 973
Loc: Hicksville, NY USA
I had the same experience as you are having, Darleen, but all that's needed is a little patience. I finished the game a few days ago (Thanks to Mag and Bert). I enjoyed it very much.
Sandy

Top
#913322 - 09/12/13 11:04 AM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: Darleen03]
InlandAZ Offline
Glitches Forum Moderator
BAAG Specialist

Registered: 08/14/02
Posts: 6731
Loc: Arizona
Glad it worked out for you thumbsup

Top
#913337 - 09/12/13 12:17 PM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: Darleen03]
Draclvr Online   content
BAAG Specialist

Registered: 06/03/05
Posts: 9623
Loc: In Missouri near St. Louis
And without having to buy a new computer to play it!
_________________________
Gardening is better than therapy. Plus you get tomatoes.

Top
#913345 - 09/12/13 12:56 PM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: Draclvr]
Darleen03 Offline
Adept Boomer

Registered: 12/13/03
Posts: 14668
Loc: Northeast NJ
Thats great, sanford...I tried downloading it to hubbies laptop which has windows 7,. but no luck...It was worse...Grahfics were horrible..

Yes ,Drac ...I was looking into a new computer lol

I know sooner or later I will have to upgrade smirk, but I love XP hearts
_________________________
Luv Dar


GameBoomers
"Games Are More Enticing Because Of Our "MaG"nificent Efficient Radiant Site"

Top
#913348 - 09/12/13 01:11 PM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: Darleen03]
Draclvr Online   content
BAAG Specialist

Registered: 06/03/05
Posts: 9623
Loc: In Missouri near St. Louis
Don't forget that all support for XP will cease in just 7 months, so I'd keep looking for that new computer.
_________________________
Gardening is better than therapy. Plus you get tomatoes.

Top
#913406 - 09/12/13 07:36 PM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: Darleen03]
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35153
Loc: southeast USA
Originally Posted By: Darleen03
Thats great, sanford... I tried downloading it to hubbies laptop which has windows 7, but no luck... It was worse... Graphics were horrible.

Unless his computer has a good video card for gaming (which most computers don't), I wouldn't expect it to be better. The problem isn't with XP or Windows 7.

Top
#913424 - 09/12/13 09:21 PM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: Darleen03]
sanford Offline
Settled Boomer

Registered: 03/20/08
Posts: 973
Loc: Hicksville, NY USA
I agree with Jenny about what she said about the video card. That IS what matters.
Sandy

Top
#913429 - 09/12/13 09:48 PM Re: Memoria "Sticky Mouse" [Re: Darleen03]
Draclvr Online   content
BAAG Specialist

Registered: 06/03/05
Posts: 9623
Loc: In Missouri near St. Louis
I suspect hubby's computer had integrated graphics on the processor which are utterly useless for gaming. Like Jenny says, it had nothing to do with Windows 7 or even XP... it's all about the graphics requirements of the game.
_________________________
Gardening is better than therapy. Plus you get tomatoes.

Top
Page 2 of 2 < 1 2

Moderator:  InlandAZ, Jenny100 

Who's Online
Key: Admin Global Mod Mod Staff  )
4 registered (Sassy, oldman, Koala, Donald), 70 Guests and 14 Spiders online.
Newest Members
andi6116, razorsedge4444, LUD, hev67, Armoracia
8484 Registered Users