GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.
GB Reviews Latest & Upcoming Adventure Games GB Annual Game Lists GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

GB @ witter

About Us
Walkthroughs free games galore Independent Games World of Adventure Patches Game Publishers & Developers GameBoomers Store
Big Fish Games Homepage    
Topic Options
#938641 - 02/04/14 02:25 PM Error loading
kazzmo Offline
Addicted Boomer

Registered: 04/01/04
Posts: 1869
Loc: Yukon, Oklahoma
I get this sign every time I start this computer.C:\ProgramFiles\Conduit\CT3298566\Plugins\TBVerifier.dll. I uninstalled all the "crapware" I could find, but I still get this error. Does anyone have any suggestions as to how I might rid my computer of this error?
_________________________
Brick walls do not a prison make, nor iron bars a cage. Give no thought of tomorrow, today was tomorrow and tomorrow will be today.

Top
#938669 - 02/04/14 05:08 PM Re: Error loading [Re: kazzmo]
Geo Offline
Addicted Boomer

Registered: 06/01/05
Posts: 2325
Loc: Michigan
Oh Oh--Conduit I think. This could be trouble.Look for how to remove conduit here:
( http://www.wintips.org/ )

Top
#938673 - 02/04/14 05:35 PM Re: Error loading [Re: kazzmo]
Draclvr Offline
Adept Boomer

Registered: 06/03/05
Posts: 10014
Loc: In Missouri near St. Louis
Have you checked in your startup programs? If you get it at startup, it's probably still there and since you removed everything else, that's why you get the error.
_________________________
Gardening is better than therapy. Plus you get tomatoes.

Top
#938685 - 02/04/14 07:08 PM Re: Error loading [Re: kazzmo]
kazzmo Offline
Addicted Boomer

Registered: 04/01/04
Posts: 1869
Loc: Yukon, Oklahoma
Draclvr, I do not see anything listed in my Startup that relates to Conduit, of course, the could be something and I just do not recognize it as Conduit related.


Geo, thank you for the link, I will check it out after I cook dinner and see if it will help me.
_________________________
Brick walls do not a prison make, nor iron bars a cage. Give no thought of tomorrow, today was tomorrow and tomorrow will be today.

Top
#938697 - 02/04/14 08:21 PM Re: Error loading [Re: kazzmo]
Draclvr Offline
Adept Boomer

Registered: 06/03/05
Posts: 10014
Loc: In Missouri near St. Louis
Look in Processes in Task Manager too...
_________________________
Gardening is better than therapy. Plus you get tomatoes.

Top
#938820 - 02/05/14 02:58 PM Re: Error loading [Re: Draclvr]
kazzmo Offline
Addicted Boomer

Registered: 04/01/04
Posts: 1869
Loc: Yukon, Oklahoma
Draclvr, I have 43 processes running and Conduit is not listed. CTLTask exe and tray,cthelper,ctnotify,ctaudsvc.exe.c2c_service exe.,csrss.exe.,ctfmon exe. and ctlcmgr.exe are all the c's listed.
_________________________
Brick walls do not a prison make, nor iron bars a cage. Give no thought of tomorrow, today was tomorrow and tomorrow will be today.

Top
#938948 - 02/06/14 10:10 AM Re: Error loading [Re: kazzmo]
InlandAZ Offline
Glitches Forum Moderator
BAAG Specialist

Registered: 08/14/02
Posts: 6817
Loc: Arizona
Originally Posted By: kazzmo
Draclvr, I have 43 processes running and Conduit is not listed. CTLTask exe and tray,cthelper,ctnotify,ctaudsvc.exe.c2c_service exe.,csrss.exe.,ctfmon exe. and ctlcmgr.exe are all the c's listed.


Download autoruns and remove it, I've used it several times to remove startup items.

Here's an article on removing TBVerifier - Remove TBVerifier.dll Error on Startup

Top
#938991 - 02/06/14 03:35 PM Re: Error loading [Re: kazzmo]
kazzmo Offline
Addicted Boomer

Registered: 04/01/04
Posts: 1869
Loc: Yukon, Oklahoma
InlandAZ, I found and downloaded autoruns and typed TBVerifier.dll in the run box and got this message "Could not find string". I tried Conduit and got same message.
_________________________
Brick walls do not a prison make, nor iron bars a cage. Give no thought of tomorrow, today was tomorrow and tomorrow will be today.

Top
#939000 - 02/06/14 05:32 PM Re: Error loading [Re: kazzmo]
InlandAZ Offline
Glitches Forum Moderator
BAAG Specialist

Registered: 08/14/02
Posts: 6817
Loc: Arizona
What happens if you run REGEDIT and search for TBVerifier? Also, check to see if MSConfig has a startup item for it.

Top
#939038 - 02/06/14 10:12 PM Re: Error loading [Re: kazzmo]
kazzmo Offline
Addicted Boomer

Registered: 04/01/04
Posts: 1869
Loc: Yukon, Oklahoma
InlandAZ, I looked in REGEDIT and found Conduit, I deleted that and when I restarted the computer the Error Loading box did not appear. Dumb question now, if the Error Loading did not appear on restart, does this mean that it is gone or could it return when computer is turned off and the back on? I also found Freeze.com, I read online that it is malware also, can I safely delete this?


Edited by kazzmo (02/06/14 10:40 PM)
Edit Reason: Added question
_________________________
Brick walls do not a prison make, nor iron bars a cage. Give no thought of tomorrow, today was tomorrow and tomorrow will be today.

Top
#939062 - 02/07/14 01:35 AM Re: Error loading [Re: kazzmo]
Mrace Offline
Junior Boomer

Registered: 02/06/14
Posts: 2
Loc: CA
just had the same issue with this dll. it's condoit search malware
AdwCleaner helps + manual removal (browsers settings editing)
http://soft2secure.com/knowledgebase/tbverifier-dll-error

Top
#939107 - 02/07/14 09:53 AM Re: Error loading [Re: kazzmo]
Terri824 Offline
Addicted Boomer

Registered: 01/12/06
Posts: 1507
Loc: Texas
May I suggest AdwCleaner, I consider that one a "keeper". I don't believe much gets past it. Go to www.bleepingcomputer.com.
Terri wave
"The malware download queen"
_________________________
When you live in the past, it costs you the present.

Top
#939111 - 02/07/14 10:13 AM Re: Error loading [Re: kazzmo]
InlandAZ Offline
Glitches Forum Moderator
BAAG Specialist

Registered: 08/14/02
Posts: 6817
Loc: Arizona
Originally Posted By: kazzmo
InlandAZ, I looked in REGEDIT and found Conduit, I deleted that and when I restarted the computer the Error Loading box did not appear. Dumb question now, if the Error Loading did not appear on restart, does this mean that it is gone or could it return when computer is turned off and the back on? I also found Freeze.com, I read online that it is malware also, can I safely delete this?


It should not return, if it does then it's hiding somewhere and can be difficult to locate - post back if it does.

As to freeze.com - either malwarebytes or adware should remove it. You can also try the one Terri suggest.

Top
#939152 - 02/07/14 03:59 PM Re: Error loading [Re: kazzmo]
kazzmo Offline
Addicted Boomer

Registered: 04/01/04
Posts: 1869
Loc: Yukon, Oklahoma
The Error Loading box has not returned. Malwarebytes has not removed freeze.com so I will delete it. I do not have adware on this computer, but I will get the download. Also,I found Lightspark Team-Lightspark 05.3-git. I read about this online and Youtube was mentioned. but wonder if I need it. I have Adobe Flashplayer and Quick Time. I do watch Youtube and I do not want to mess that up. I do not remember downloading Lightspark. What are your thoughts?

Teri824 and Mrace, Thank you for the links. I will save this information for future use. You can never have to many good HELP! links.


Edited by kazzmo (02/07/14 04:13 PM)
_________________________
Brick walls do not a prison make, nor iron bars a cage. Give no thought of tomorrow, today was tomorrow and tomorrow will be today.

Top

Moderator:  InlandAZ, Jenny100 

Who's Online
Key: Admin Global Mod Mod Staff  )
6 registered (sanford, CanukDenis, oldbroad, oldmariner, gymcandy1, chobits), 59 Guests and 19 Spiders online.
Newest Members
efmouse, arlenewilson32, ponycakes, veteran, JaV
8537 Registered Users