GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.
GB Reviews Latest & Upcoming Adventure Games GB Annual Game Lists GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

GB @ witter

About Us
Walkthroughs free games galore Independent Games World of Adventure Patches Game Publishers & Developers GameBoomers Store
Big Fish Games Homepage    
Topic Options
#135397 - 03/28/04 09:39 AM MJ II - graphics problems
grandpa68 Offline
Settled Boomer

Registered: 09/08/03
Posts: 559
Loc: Antelope Valley, So CA, USA
I have the Radeon 7500 graphics card installed and am playing the game at 32 bits resolution. Sometimes the graphics get really slow in spots. For example, before going thru the Touchstone door in that area, then pressing the buttons on the control stand near the airship. I would appreciate some help here as to what to do.
_________________________
Keep smiling and the world will smile with you.
-------------------

Top
#135398 - 03/28/04 11:09 AM Re: MJ II - graphics problems
BillyBob Offline
BAAG Specialist

Registered: 01/18/01
Posts: 7858
Loc: North Florida
Wondering if you have enough memory(?). Frankly, I'm not too big on this problem solving but I think that is mostly that I keep my equipment ahead of the requirements for most games. For that reason I don't have many problems and when I do I'm usually as "stumped" as anyone else. laugh
_________________________
I didn't do it......and if I did I'm not guilty!

Top
#135399 - 03/28/04 11:53 AM Re: MJ II - graphics problems
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35459
Loc: southeast USA
That's actually normal behavior for a computer that's slightly underpowered. You don't say what your processor speed is, but I'd guess you'd need a faster processor and/or a faster video card to get rid of the hesitations. The minimum requirements listed on the game box are certainly underestimated. I can't imagine anyone playing MJ2 on an 800 MHz computer and not getting a serious headache.

Top
#135400 - 03/29/04 05:42 AM Re: MJ II - graphics problems
grandpa68 Offline
Settled Boomer

Registered: 09/08/03
Posts: 559
Loc: Antelope Valley, So CA, USA
My processor is 1100 MHz, Jenny.
_________________________
Keep smiling and the world will smile with you.
-------------------

Top
#135401 - 03/29/04 10:18 AM Re: MJ II - graphics problems
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35459
Loc: southeast USA
I played MJ2 on a computer with a 1.2 GHz processor and an ATI 8500 video card. And there were places where the cursor would not move smoothly and one place on a hilltop near an ocean had an extreme slowdown. I think they really understated the minimum specs on this game. Someone might be able to get the game running on those specs, but the jerkiness they'd encounter would make it a real headache. I think the only way you could get it running smoothly (or noticeably smoother anyway) would be to get a faster video card. Note that the "recommended" processor speed is 1.6 GHz, which is more than either of us have.

Top
#135402 - 04/01/04 09:05 AM Re: MJ II - graphics problems
grandpa68 Offline
Settled Boomer

Registered: 09/08/03
Posts: 559
Loc: Antelope Valley, So CA, USA
Jenny, is there a way to use msconfig with this game to eliminate the unnecessary items in the background? Something to make the game think that I have a faster processor speed? I am enjoying this game but now that I have gotten to the Great Pavilion area, the graphics are running very slow and even worse with the cutscenes.Any suggestions Here????????
_________________________
Keep smiling and the world will smile with you.
-------------------

Top
#135403 - 04/01/04 10:00 AM Re: MJ II - graphics problems
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35459
Loc: southeast USA
There's not much you can do beyond getting a faster video card that would really make a difference. But have a look at msconfig and see what's being loaded at startup. Some of those things initialize at startup and then close back down again, so it isn't necessary to remove those. But maybe some things you have listed there aren't necessary. RealPlayer, for example, wouldn't be necessary.

Top
#135404 - 04/03/04 01:03 PM Re: MJ II - graphics problems
grandpa68 Offline
Settled Boomer

Registered: 09/08/03
Posts: 559
Loc: Antelope Valley, So CA, USA
Thanks Jenny, I will take your advice concerning msconfig.
_________________________
Keep smiling and the world will smile with you.
-------------------

Top
#135405 - 04/07/04 11:30 AM Re: MJ II - graphics problems
Vanje Offline
Shy Boomer

Registered: 03/21/04
Posts: 44
Loc: home
I'm having exactly the same problem. I'm in great pavillion now and I can't get control over my movements and when I do it is pretty slow. I too have a Radeon 7500 and 1.2GHz. I can't afford to upgrade my video card at the moment.

Top


Who's Online
Key: Admin Global Mod Mod Staff  )
8 registered (ergggo, kjos, Draclvr, BrownEyedTigre, stonzee, Chief, Robert Gault, Gordon), 73 Guests and 21 Spiders online.
Newest Members
Polikolp, efmouse, arlenewilson32, ponycakes, veteran
8538 Registered Users