GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.
GB Reviews Latest & Upcoming Adventure Games GB Annual Game Lists GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

GB @ witter

About Us
Walkthroughs free games galore Independent Games World of Adventure Patches Game Publishers & Developers GameBoomers Store
The Adventure Shop Big Fish Games Homepage
Topic Options
#137295 - 04/15/03 07:56 PM Have I gotten too far beyond Atlantis? (XP)
Raj Offline
Settled Boomer

Registered: 06/10/02
Posts: 336
Loc: Portland Oregon USA
I'm trying to run Beyond, Beyond, Atlantis (that is Beyond Atlantis 2, or Atlantis 3)... under XP and everything goes fine until I get to the first dialogue. I click on it, hear the character start to sau something... and then boom, I'm dumped to the desk top.

I've tried an uninstall and reinstall, and I have DirectX 8, and have new drivers.

The machine is like a 1.8 Gig processor, I think (it's new and I don't know it well... nor am I on it now).

The gamee says on the box it's good to go for XP.

Whadda do? Whadda do?

TIA!
_________________________
"Learning to fly... and I'm trying to try..." Ritchie Havens (Tex Murphy: Overseer)

Top
#137296 - 04/15/03 08:36 PM Re: Have I gotten too far beyond Atlantis? (XP)
friedmonky Offline
Adept Boomer

Registered: 08/15/02
Posts: 10663
Loc: Massachusetts
Hi Raj,
Do you have the Cryo version or the Dreamcatcher version?

friedmonky

P.S. - Wow! Before I replied to you, you were in Salem, MA and after I replied to you, you were in Portland, OR! Talk about moving fast - LOL!
_________________________
Even monkeys fall from trees sometimes.

Top
#137297 - 04/15/03 08:47 PM Re: Have I gotten too far beyond Atlantis? (XP)
Anonymous
Unregistered


The Cryo version is called Atlantis 3, and the Dreamcatcher version is called Atlantis 2. For the Atlantis 3 version, there are needed patches, but those problems have been fixed in the Dreamcatcher version. There are some suggestions on the Dreamcatcher support page for problems like yours.
JJK

Top
#137298 - 04/15/03 09:05 PM Re: Have I gotten too far beyond Atlantis? (XP)
Raj Offline
Settled Boomer

Registered: 06/10/02
Posts: 336
Loc: Portland Oregon USA
Yeah... you gotta move pretty fast to keep up with me!

Actually though, I was just going over that location again because I think I missed an inventory item under the couch or something. Sure would be nice to find a ladder or some rope back there.

Thanks for your help and the dreamcatcher support tip.

I have the Dreamcatcher version. I'll look for patches, though.

Heck, who knows? I'll probably come accross some other patches that will make the Cryo historical games actually interesting...
_________________________
"Learning to fly... and I'm trying to try..." Ritchie Havens (Tex Murphy: Overseer)

Top
#137299 - 04/15/03 09:27 PM Re: Have I gotten too far beyond Atlantis? (XP)
Anonymous
Unregistered


Raj, the Dreamcatcher version doesn't need any patches, and any that you might find are for the Cryo version. I would not suggest that you try to install those.
jjk

Top
#137300 - 04/15/03 09:44 PM Re: Have I gotten too far beyond Atlantis? (XP)
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35198
Loc: southeast USA
You might try reducing graphics and/or audio acceleration. And make sure the drivers you are using are compatible with DirectX 8.

I suppose it could also be a fast computer problem. If that's the case, a PC slowdown program like CPUKiller might help.

Top
#137301 - 05/26/03 09:15 PM Re: Have I gotten too far beyond Atlantis? (XP)
friedmonky Offline
Adept Boomer

Registered: 08/15/02
Posts: 10663
Loc: Massachusetts
I finally bought this game. However, I am having the EXACT same problem as Raj described above. Does anyone know of a solution to this problem? I have tried everything!
Thanks,
Rusty
_________________________
Even monkeys fall from trees sometimes.

Top
#137302 - 05/27/03 09:07 AM Re: Have I gotten too far beyond Atlantis? (XP)
friedmonky Offline
Adept Boomer

Registered: 08/15/02
Posts: 10663
Loc: Massachusetts
Come to find out, after a little research on The Adventure Company's forum, this is a very common problem. It has to do with newer OEM versions of Windows XP. From what I can gather, when BA2 was made it was fully compatible with XP. However, Microsoft has since changed XP. So, computers from Oct 2002 to the present will have this problem with this game.
The Adventure Company says that they are working with Microsoft in addressing this problem. No news about this on the forum since April 2nd.
Rusty
_________________________
Even monkeys fall from trees sometimes.

Top
#137303 - 05/27/03 02:20 PM Re: Have I gotten too far beyond Atlantis? (XP)
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Registered: 10/24/00
Posts: 35198
Loc: southeast USA
So that's the problem. I wish the Adventure Company luck dealing with Microsoft.

Top
#137304 - 06/01/03 12:50 PM Re: Have I gotten too far beyond Atlantis? (XP)
friedmonky Offline
Adept Boomer

Registered: 08/15/02
Posts: 10663
Loc: Massachusetts
Hello everyone,
UPDATE! The Adventure Company has issued a patch for this "newer XP" problem. It is downloadable from their Beyond Atlantis II support page.
http://www.adventurecompanygames.com/tac/support/atlantis2.html#patches
I have tried it out and it works great!
Rusty
_________________________
Even monkeys fall from trees sometimes.

Top


Who's Online
Key: Admin Global Mod Mod Staff  )
7 registered (Darlene, Koala, Debra, 3dobermans, oldman, oldbroad, SolMan), 96 Guests and 12 Spiders online.
Newest Members
GreenBoat, Spidermna133, kamoj, RebKean, gerald
8493 Registered Users