GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.

GB Reviews

Latest & Upcoming Adventure Games

GB Annual Game Lists

GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

About Us

Walkthroughs

free games galore

Game Publishers & Developers

World of Adventure

Patches

GB @ witter

GameBoomers Store

Print Thread
Print screen doesn't work #1270352
04/01/22 03:46 PM
04/01/22 03:46 PM
Joined: Nov 2000
Posts: 6,819
B.C. Canada
hagatha Offline OP
BAAG Specialist
hagatha  Offline OP
BAAG Specialist

Joined: Nov 2000
Posts: 6,819
B.C. Canada
This has been a pain since I started using WIin 10. The Printscreen key doesn't work, never has.

Apparently I'm supposed to use the Snipping Tool instead, which is annyong beyond belief. I don't need multiple steps to do what i used to be abel to accomplish in a couple of keystrokes.

Is there a way to use the prt sc key on WIN in? Or do I really have to use a separate tool?


"Korax thinks you look verrry tasty today."
Re: Print screen doesn't work [Re: hagatha] #1270353
04/01/22 04:01 PM
04/01/22 04:01 PM
Joined: Apr 2006
Posts: 13,610
Chicago
oldbroad Offline
Adept Boomer
oldbroad  Offline
Adept Boomer

Joined: Apr 2006
Posts: 13,610
Chicago
Hm, I was under the impression this was made easier in Win 10. Does anything in this article help you?

https://www.pcmag.com/how-to/how-to-take-screenshots-in-windows-10

Re: Print screen doesn't work [Re: hagatha] #1270356
04/01/22 04:28 PM
04/01/22 04:28 PM
Joined: Jun 2005
Posts: 17,782
In Missouri near St. Louis
Draclvr Offline
Reviews Editor - Hints/Glitches Mod - Site Support
Draclvr  Offline
Reviews Editor - Hints/Glitches Mod - Site Support
Graduate Boomer

Joined: Jun 2005
Posts: 17,782
In Missouri near St. Louis
NO! You use Windows Key + Printscreen to take a screenshot. It saves your screenshot to a folder oddly called "screenshots!" He, he! I use the Snipping Tool all the time when I only want a picture of part of the screen. Windows Key + Printscreen screenshots the entire screen. I don't know how it is on a laptop, but on a regular keyboard, it is Prt Sc on top - which means it also requires either the Function key or the Windows key is needed- and Sys Rq on the bottom. From what I understand Sys Rq has no function in Windows!


109 tomatoes in the ground. When are the BLT's?!
Re: Print screen doesn't work [Re: hagatha] #1270358
04/01/22 04:55 PM
04/01/22 04:55 PM
Joined: Mar 2004
Posts: 1,525
Rockland
Starcom Offline
Addicted Boomer
Starcom  Offline
Addicted Boomer

Joined: Mar 2004
Posts: 1,525
Rockland
You could also use the Alt key + Printscreen key which would allow you to save your Printscreen to the location you desire.

Re: Print screen doesn't work [Re: hagatha] #1270360
04/01/22 05:48 PM
04/01/22 05:48 PM
Joined: Apr 2006
Posts: 7,286
The Country
Winfrey Offline
BAAG Specialist
Winfrey  Offline
BAAG Specialist

Joined: Apr 2006
Posts: 7,286
The Country
On my computer (Razer) I have to use The windows key, fn key and then F12 prt sc. I have it to my pictures folder, screenshots and or video


Would that I could be the peacemaker in your soul that I might turn the discord and the rivalry of your elements into oneness and melody
Gibran
Re: Print screen doesn't work [Re: hagatha] #1270462
04/03/22 11:34 AM
04/03/22 11:34 AM
Joined: Nov 2000
Posts: 6,819
B.C. Canada
hagatha Offline OP
BAAG Specialist
hagatha  Offline OP
BAAG Specialist

Joined: Nov 2000
Posts: 6,819
B.C. Canada
Okay, well, I'll try those.


I've already tried the Win+ Prt sc, and that didn't seem to work, but one of the others will work, I'm sure. I specifically need to send printscreen to an email. I've run into several tech-related issues with web pages where Custmer Service can't help me without one.

Thanks!


"Korax thinks you look verrry tasty today."
Re: Print screen doesn't work [Re: hagatha] #1270463
04/03/22 11:35 AM
04/03/22 11:35 AM
Joined: Jun 2005
Posts: 17,782
In Missouri near St. Louis
Draclvr Offline
Reviews Editor - Hints/Glitches Mod - Site Support
Draclvr  Offline
Reviews Editor - Hints/Glitches Mod - Site Support
Graduate Boomer

Joined: Jun 2005
Posts: 17,782
In Missouri near St. Louis
Let us know! I'm working with a friend on a laptop and would like to know how it works on a laptop with Fn keys.


109 tomatoes in the ground. When are the BLT's?!
Re: Print screen doesn't work [Re: hagatha] #1270515
04/03/22 09:40 PM
04/03/22 09:40 PM
Joined: Nov 2000
Posts: 6,819
B.C. Canada
hagatha Offline OP
BAAG Specialist
hagatha  Offline OP
BAAG Specialist

Joined: Nov 2000
Posts: 6,819
B.C. Canada
Well, one of those worked. Now I have to run through it all again and work out which one. lol


------------

It was the fn/Windows Prtsc combo

Now I can screenshot to my heart's content!

Thanks everyone.

Last edited by hagatha; 04/03/22 09:43 PM.

"Korax thinks you look verrry tasty today."
Re: Print screen doesn't work [Re: hagatha] #1270516
04/03/22 09:42 PM
04/03/22 09:42 PM
Joined: Jun 2005
Posts: 17,782
In Missouri near St. Louis
Draclvr Offline
Reviews Editor - Hints/Glitches Mod - Site Support
Draclvr  Offline
Reviews Editor - Hints/Glitches Mod - Site Support
Graduate Boomer

Joined: Jun 2005
Posts: 17,782
In Missouri near St. Louis
LOL!


109 tomatoes in the ground. When are the BLT's?!
Previous Thread
Index
Next Thread

Moderated by  Draclvr 

Who's Online Now
0 registered members (), 38 guests, and 10 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Staff, Mod
Newest Members
kamasutra7192, skeywester, TeamDissonant, JBTruth, sadmaskparty
9296 Registered Users
Powered by UBB.threads™