GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.
GB Reviews Latest & Upcoming Adventure Games GB Annual Game Lists GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

GB @ witter

About Us
Walkthroughs free games galore Independent Games World of Adventure Patches Game Publishers & Developers GameBoomers Store
The Adventure Shop Big Fish Games Homepage
Page 3 of 4 < 1 2 3 4 >
Topic Options
#841209 - 10/09/12 01:43 AM Re: Masquerade at GOG [Re: looney4labs]
Mad Offline
True Blue Boomer

Registered: 11/21/00
Posts: 23202
Loc: United Kingdom
Hi smile

There are bits in the game where (pathetic fighter that I am) I know I will need to use God Mode temporarily - so I tried it yesterday.

However, running the GOG version in WinXP, although I can call up the console and get the pulsing cursor on the black line, whatever cheat I type in just gets me a reply of "unrecognised command" eek

Does anyone know how I might fix this ??

Help always much appreciated !!

Thanks.

Mad yes
_________________________
Time : The Most Precious Commodity

Top
#841263 - 10/09/12 11:19 AM Re: Masquerade at GOG [Re: Mad]
looney4labs Offline
GB Reviewer Moderator
Sonic Boomer

Registered: 04/05/04
Posts: 42077
Loc: Alabama
Mad, there is a long post at GOG with several suggested fixes. They may be helpful though they are not all for XP. luck
_________________________
"Dogs are not our whole life, but they make our lives whole."
-Roger Caras

Top
#841372 - 10/09/12 11:09 PM Re: Masquerade at GOG [Re: looney4labs]
Mad Offline
True Blue Boomer

Registered: 11/21/00
Posts: 23202
Loc: United Kingdom
Hi looney4labs smile

Yes, thank you, I saw that long thread at GOG but couldn't find any solution given for XP.

And I posted on that forum myself after reading it - but no reply has come as yet.

I was however hoping a GB player might be able to help me. I know a lot of people here like the game as much as I do and that many of them are far better at it than I am !! laugh

Cheers.

Mad wave
_________________________
Time : The Most Precious Commodity

Top
#841373 - 10/09/12 11:12 PM Re: Masquerade at GOG [Re: Mad]
Draclvr Online   content
BAAG Specialist

Registered: 06/03/05
Posts: 9703
Loc: In Missouri near St. Louis
Well, I got it reinstalled and Christof and Wilhelm are heading down into the monastery. I will try God Mode and see what happens.
_________________________
Gardening is better than therapy. Plus you get tomatoes.

Top
#841379 - 10/09/12 11:25 PM Re: Masquerade at GOG [Re: Draclvr]
Mad Offline
True Blue Boomer

Registered: 11/21/00
Posts: 23202
Loc: United Kingdom
So glad to hear you are playing again, Draclvr !! bravo

Are you playing in Win7 again ??

I'm playing the GOG version in XP and can't get the cheats to work.

I can bring the console bar up alright but any cheat I type in provokes the "Unrecognised command" response frown
_________________________
Time : The Most Precious Commodity

Top
#841381 - 10/09/12 11:29 PM Re: Masquerade at GOG [Re: Mad]
oldman Offline
Addicted Boomer

Registered: 04/15/00
Posts: 3405
Loc: Lost in the Arizona Desert
Originally Posted By: Mad
Hi smile

There are bits in the game where (pathetic fighter that I am) I know I will need to use God Mode temporarily - so I tried it yesterday.

However, running the GOG version in WinXP, although I can call up the console and get the pulsing cursor on the black line, whatever cheat I type in just gets me a reply of "unrecognised command" eek

Does anyone know how I might fix this ??

Help always much appreciated !!

Thanks.

Mad yes


Mad have you checked this site?



Edited by oldman (10/09/12 11:30 PM)
_________________________
You laugh because I'm different
I laugh because you're all the same

Funny I don't remember being absent minded.

John

Top
#841385 - 10/10/12 01:39 AM Re: Masquerade at GOG [Re: oldman]
Mad Offline
True Blue Boomer

Registered: 11/21/00
Posts: 23202
Loc: United Kingdom
No, I haven't, so thanks, oldman !! I'll go look grin

EDIT :

Checked out the site now and although the God Mode offered there doesn't work either woozy some of the other cheats do and I can at least top up cash and vitae and things like that which is a big help - so thanks again thumbsup


Edited by Mad (10/10/12 04:00 AM)
_________________________
Time : The Most Precious Commodity

Top
#841427 - 10/10/12 09:13 AM Re: Masquerade at GOG [Re: Mad]
Draclvr Online   content
BAAG Specialist

Registered: 06/03/05
Posts: 9703
Loc: In Missouri near St. Louis
Interesting... on my Windows 7 last night, the cheat console opened up and when I typed in god 1, it worked right away. No capital letters and a space...
_________________________
Gardening is better than therapy. Plus you get tomatoes.

Top
#841437 - 10/10/12 10:22 AM Re: Masquerade at GOG [Re: Mad]
looney4labs Offline
GB Reviewer Moderator
Sonic Boomer

Registered: 04/05/04
Posts: 42077
Loc: Alabama
Drac, glad it is working for you.

Mad, glad some of them are working. Now we just have to whack that god mode and get it working.

Thanks Oldman puppy
_________________________
"Dogs are not our whole life, but they make our lives whole."
-Roger Caras

Top
#841532 - 10/10/12 08:03 PM Re: Masquerade at GOG [Re: looney4labs]
Mad Offline
True Blue Boomer

Registered: 11/21/00
Posts: 23202
Loc: United Kingdom
"whack that god mode " think I'll need full instructions for that, please, looney4labs lol

And GOOD Draclvr, that it works for you !! [I've no idea why it won't work for me woozy]
_________________________
Time : The Most Precious Commodity

Top
#841536 - 10/10/12 08:13 PM Re: Masquerade at GOG [Re: Mad]
Draclvr Online   content
BAAG Specialist

Registered: 06/03/05
Posts: 9703
Loc: In Missouri near St. Louis
Well, when you get that snazzy new Windows 7 computer, it will work for you too!
_________________________
Gardening is better than therapy. Plus you get tomatoes.

Top
#841550 - 10/10/12 09:07 PM Re: Masquerade at GOG [Re: Draclvr]
Mad Offline
True Blue Boomer

Registered: 11/21/00
Posts: 23202
Loc: United Kingdom
Yes, the components for my new machine are being gathered but then it will have to be built and tested etc. [All in my Son in Law's spare time.] So it won't be ready for a while.

Even so, I'd have to start the game from the beginning again and I won't want to do that when I've got so far into it lol
_________________________
Time : The Most Precious Commodity

Top
#841554 - 10/10/12 09:21 PM Re: Masquerade at GOG [Re: Mad]
looney4labs Offline
GB Reviewer Moderator
Sonic Boomer

Registered: 04/05/04
Posts: 42077
Loc: Alabama
Mad, if only I knew rotfl
_________________________
"Dogs are not our whole life, but they make our lives whole."
-Roger Caras

Top
#841707 - 10/11/12 05:29 PM Re: Masquerade at GOG [Re: looney4labs]
Mad Offline
True Blue Boomer

Registered: 11/21/00
Posts: 23202
Loc: United Kingdom
looney4labs !!!! lol lol lol

EDIT : I'm managing quite well so far by using other cheats - even if I CAN'T get God Mode happydance


Edited by Mad (10/13/12 02:53 PM)
_________________________
Time : The Most Precious Commodity

Top
#863875 - 01/23/13 04:25 PM Re: Masquerade at GOG [Re: Mad]
kloikju Offline
Junior Boomer

Registered: 01/23/13
Posts: 1
Originally Posted By: Mad
Hi smile

There are bits in the game where (pathetic fighter that I am) I know I will need to use God Mode temporarily - so I tried it yesterday.

However, running the GOG version in WinXP, although I can call up the console and get the pulsing cursor on the black line, whatever cheat I type in just gets me a reply of "unrecognised command" eek

Does anyone know how I might fix this ??

Help always much appreciated !!

Thanks.

Mad yes


I hope it's not considered Necromancy it's a bit old thread. smile
I've just finished replaying VM Redemption and had the same problem with console when trying to enable God Mode. It just reported "unrecognised command".

Discussion here steered me toward solution, so here's how I enabled it:

I played it on laptop with Win XP. Laptop has non US keyboard so non US keyboard layout was set in Windows.

I just switched to standard US layout. And opened console with "shift" + "`"

That was the culprit!!! If you just open console by pressing "`" (key under "Esc") it wont work! It actually has to be "~" (without quotation marks of course).
Then all cheat codes entered worked. Hope this helps. smile

Top
Page 3 of 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  looney4labs 

Who's Online
Key: Admin Global Mod Mod Staff  )
13 registered (kjos, Koala, Iurii, oldbroad, GuybrushThreepwood, gaily, Draclvr, plswdth, Gimme, 1 invisible), 76 Guests and 14 Spiders online.
Newest Members
Moonbat, kooker1957, ctillis, GreenBoat, Spidermna133
8496 Registered Users