GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.

GB Reviews

Latest & Upcoming Adventure Games

GB Annual Game Lists

GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

About Us

Walkthroughs

free games galore

Game Publishers & Developers

World of Adventure

Patches

GB @ witter

GameBoomers Store

Big Fish Games Homepage
Print Thread
Page 1 of 2 1 2
Lost in Time #136289
02/27/05 11:49 AM
02/27/05 11:49 AM
Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
rose113 Offline OP
Adept Boomer
rose113  Offline OP
Adept Boomer

Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
Is this the right place to ask a question about installing the game? If not, could you please tell me where I should be? Thanks.


Let us be grateful to people who make us happy; they are the charming gardeners who make our souls blossom.-Marcel Proust
Re: Lost in Time #136290
02/27/05 12:02 PM
02/27/05 12:02 PM
Joined: Jun 2004
Posts: 27,907
Texas
texaslady Offline
The Mischievous Moderator
texaslady  Offline
The Mischievous Moderator
Sonic Boomer

Joined: Jun 2004
Posts: 27,907
Texas
Hello Rose. Are you having difficulty with the install? If you are, let me know and I'll transfer you to the gurus of the technical side of this forum.

Sue


Yesterday is but today's memory, tomorrow is today's dream.
Kahlil Gibran
Re: Lost in Time #136291
02/27/05 12:09 PM
02/27/05 12:09 PM
Joined: Jun 2004
Posts: 27,907
Texas
texaslady Offline
The Mischievous Moderator
texaslady  Offline
The Mischievous Moderator
Sonic Boomer

Joined: Jun 2004
Posts: 27,907
Texas
Rose, I just looked this game up. Since it's an older one, I'm going to transfer you to the glitches area. The people there will be able to help you.
Just follow the arrow to your post in glitches bugs and patches.

Sue


Yesterday is but today's memory, tomorrow is today's dream.
Kahlil Gibran
Re: Lost in Time #136292
02/27/05 12:38 PM
02/27/05 12:38 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
rose113 Offline OP
Adept Boomer
rose113  Offline OP
Adept Boomer

Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
Thanks for steering in the right direction Sue. I am new to all this computer stuff and I'm just feeling my way around everthing. Much appreciated!


Let us be grateful to people who make us happy; they are the charming gardeners who make our souls blossom.-Marcel Proust
Re: Lost in Time #136293
02/27/05 12:52 PM
02/27/05 12:52 PM
Joined: Jun 2004
Posts: 27,907
Texas
texaslady Offline
The Mischievous Moderator
texaslady  Offline
The Mischievous Moderator
Sonic Boomer

Joined: Jun 2004
Posts: 27,907
Texas
Not a problem Rose. Hope you can get your game installed and play it.

Sue


Yesterday is but today's memory, tomorrow is today's dream.
Kahlil Gibran
Re: Lost in Time #136294
02/27/05 01:53 PM
02/27/05 01:53 PM
Joined: Nov 1999
Posts: 12,307
Body in California/Heart in Ha...
syd Offline
Adept Boomer
syd  Offline
Adept Boomer

Joined: Nov 1999
Posts: 12,307
Body in California/Heart in Ha...
Hi Rose - what operating system are you using? I just got the game to play in XP using DosBox. It's the first time I tried using it (I know, I know shoot me guys) laugh and it works like a charm.


Dark Side : Risen
Light Side:

I can only please one person a day. Today isn't your day. Tomorrow's not looking good either.
Re: Lost in Time #136295
02/27/05 01:59 PM
02/27/05 01:59 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
rose113 Offline OP
Adept Boomer
rose113  Offline OP
Adept Boomer

Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
Hi Syd. I am so excited that someone might be able to help me! My computer is a windows XP too but I know nothing about computers and don't know what you mean about using DosBox.


Let us be grateful to people who make us happy; they are the charming gardeners who make our souls blossom.-Marcel Proust
Re: Lost in Time #136296
02/27/05 02:44 PM
02/27/05 02:44 PM
Joined: Jan 2001
Posts: 2,009
Orillia, Ontario, Canada
colpet Offline
Addicted Boomer
colpet  Offline
Addicted Boomer

Joined: Jan 2001
Posts: 2,009
Orillia, Ontario, Canada
Not to step on anyone's toes, but I had Gordon from Quandary give me a play by play method for installing Lost in Time on XP. It wasn't perfect for me, since I still needed a saved game to get to the gate. I'm in the midst of playing it now.
Here's the link to the thread:
Quandary tech forum

Re: Lost in Time #136297
02/27/05 02:50 PM
02/27/05 02:50 PM
Joined: Nov 1999
Posts: 12,307
Body in California/Heart in Ha...
syd Offline
Adept Boomer
syd  Offline
Adept Boomer

Joined: Nov 1999
Posts: 12,307
Body in California/Heart in Ha...
Hi colpet - that's just what I was going to type - the only difference is my game installed in a Sierra directory so to get it to run at the C prompt it's c:\>sierra\lost

Rose to get back to your XP screen at the dos prompt simply type exit and hit enter.

If you need anything explained in detail just holler.


Dark Side : Risen
Light Side:

I can only please one person a day. Today isn't your day. Tomorrow's not looking good either.
Re: Lost in Time #136298
02/27/05 02:53 PM
02/27/05 02:53 PM
Joined: Aug 2002
Posts: 7,126
Arizona
InlandAZ Offline
BAAG Specialist
InlandAZ  Offline
BAAG Specialist

Joined: Aug 2002
Posts: 7,126
Arizona
Quote:
Originally posted by rose113:
Hi Syd. I am so excited that someone might be able to help me! My computer is a windows XP too but I know nothing about computers and don't know what you mean about using DosBox.
You can find it here: DOSBox 0.63

You can probably play it with VDMSound as well, which is another emulator. Neither of the two work perfect, but I've managed to get many of the "hard to play" DOS games up and running with them.

You can find VDMSound here: The VDMSound Project

Re: Lost in Time #136299
02/27/05 03:09 PM
02/27/05 03:09 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
rose113 Offline OP
Adept Boomer
rose113  Offline OP
Adept Boomer

Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
Hi InlandAZ. I looked at your places but I still don't know what to do. Thanks by the way for answering my sos.


Let us be grateful to people who make us happy; they are the charming gardeners who make our souls blossom.-Marcel Proust
Re: Lost in Time #136300
02/27/05 03:19 PM
02/27/05 03:19 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
rose113 Offline OP
Adept Boomer
rose113  Offline OP
Adept Boomer

Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
Thank you very much colpet for your response.
the only thing I'm afraid of now is if I download dosbox 0.63 and do all the stuff I have to do will it change stuff in my computer so that nothing else will work the same as it did before?


Let us be grateful to people who make us happy; they are the charming gardeners who make our souls blossom.-Marcel Proust
Re: Lost in Time #136301
02/27/05 03:23 PM
02/27/05 03:23 PM
Joined: Dec 2001
Posts: 2,964
San Francisco
fov Offline
Addicted Boomer
fov  Offline
Addicted Boomer

Joined: Dec 2001
Posts: 2,964
San Francisco
DosBox is a simple program. It won't change anything else on your computer.

-emily

Re: Lost in Time #136302
02/27/05 03:26 PM
02/27/05 03:26 PM
Joined: Nov 1999
Posts: 12,307
Body in California/Heart in Ha...
syd Offline
Adept Boomer
syd  Offline
Adept Boomer

Joined: Nov 1999
Posts: 12,307
Body in California/Heart in Ha...
Rose - Dosbox won't affect anything on your computer.

It seems a bit overwhelming if you're not familiar with how DOS works but if you take it slow you can do it.

First off just download dosbox and then we can take you one step at a time on what to do. Click on the link InlandAZ gave you and download the one for windows - it will be the first one.

wave emily laugh

Oh Rose make sure when you save it you know where you saved it to so you can find it to install it. I generally save everything in My documents - just easier for me.


Dark Side : Risen
Light Side:

I can only please one person a day. Today isn't your day. Tomorrow's not looking good either.
Re: Lost in Time #136303
02/27/05 03:33 PM
02/27/05 03:33 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
rose113 Offline OP
Adept Boomer
rose113  Offline OP
Adept Boomer

Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
Syd: I tried to download the dos thing but they asked for a mirror which I have in the bathroom but didn't know I had in the computer and they asked for a location but I didn't see Canada.


Let us be grateful to people who make us happy; they are the charming gardeners who make our souls blossom.-Marcel Proust
Re: Lost in Time #136304
02/27/05 03:37 PM
02/27/05 03:37 PM
Joined: Nov 1999
Posts: 12,307
Body in California/Heart in Ha...
syd Offline
Adept Boomer
syd  Offline
Adept Boomer

Joined: Nov 1999
Posts: 12,307
Body in California/Heart in Ha...
Just pick any mirror site you want - doesn't matter where they are from - it's just a net term for "different places with the same thing" laugh Okay that's not the true technical meaning but that's what they are laugh


Dark Side : Risen
Light Side:

I can only please one person a day. Today isn't your day. Tomorrow's not looking good either.
Re: Lost in Time #136305
02/27/05 03:46 PM
02/27/05 03:46 PM
Joined: Aug 2002
Posts: 7,126
Arizona
InlandAZ Offline
BAAG Specialist
InlandAZ  Offline
BAAG Specialist

Joined: Aug 2002
Posts: 7,126
Arizona
Quote:
Originally posted by rose113:
Syd: I tried to download the dos thing but they asked for a mirror which I have in the bathroom but didn't know I had in the computer and they asked for a location but I didn't see Canada.
A mirror is just a term for a hosting site - pick any available, they all "host" the same program.

You've all sparked my interest - I haven't seen Doralice in quite some time... I'm gonna reach way in the back of the game vault and give it a play.

Re: Lost in Time #136306
02/27/05 03:47 PM
02/27/05 03:47 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
rose113 Offline OP
Adept Boomer
rose113  Offline OP
Adept Boomer

Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
Thanks Syd, I shall give it another try.


Let us be grateful to people who make us happy; they are the charming gardeners who make our souls blossom.-Marcel Proust
Re: Lost in Time #136307
02/27/05 03:59 PM
02/27/05 03:59 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
rose113 Offline OP
Adept Boomer
rose113  Offline OP
Adept Boomer

Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
I got it downloaded.....I think. Now I will try Colpets idea. Thank you everyone for helping me out. I'll be back with good news or bad news!


Let us be grateful to people who make us happy; they are the charming gardeners who make our souls blossom.-Marcel Proust
Re: Lost in Time #136308
02/27/05 04:01 PM
02/27/05 04:01 PM
Joined: Nov 1999
Posts: 12,307
Body in California/Heart in Ha...
syd Offline
Adept Boomer
syd  Offline
Adept Boomer

Joined: Nov 1999
Posts: 12,307
Body in California/Heart in Ha...
Well hang around for a bit first Inland - I have a soundblaster card so I had no problems getting voices - if Rose has another type of sound card and has to use VMsound - I have no clue how that works - yet laugh

I haven't played Lost in Time - I know, bad syd laugh


Dark Side : Risen
Light Side:

I can only please one person a day. Today isn't your day. Tomorrow's not looking good either.
Re: Lost in Time #136309
02/27/05 06:14 PM
02/27/05 06:14 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
rose113 Offline OP
Adept Boomer
rose113  Offline OP
Adept Boomer

Joined: Feb 2005
Posts: 13,527
Ontario, Canada
Me again. I have the dosbox downloaded and I followed the instructions for changing the cycles to 1800 and all that stuff and I even managed to create a shortcut on my desktop(which surprised me),but when I try to install the game it still gives me a black screen. It gives me a choice of partial or complete istallment , asks which drive to put it in. I have to say C even though mine is E. Then when I try to say E drive it says it can't access it. I'm about to give up


Let us be grateful to people who make us happy; they are the charming gardeners who make our souls blossom.-Marcel Proust
Re: Lost in Time #136310
02/27/05 06:31 PM
02/27/05 06:31 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 39,776
southeast USA
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 39,776
southeast USA
Quote:
Originally posted by rose113:
It gives me a choice of partial or complete istallment , asks which drive to put it in. I have to say C even though mine is E. Then when I try to say E drive it says it can't access it.
What?

Is your hard drive C: or E:?

If you are using a CD drive to install, you have to tell DOSBox to mount it. Is E: your CD drive? Have you edited the dosbox.conf file?

More about DOSBox here
***DOSBOX FAQ***

Re: Lost in Time #136311
02/27/05 08:11 PM
02/27/05 08:11 PM
Joined: Aug 2002
Posts: 7,126
Arizona
InlandAZ Offline
BAAG Specialist
InlandAZ  Offline
BAAG Specialist

Joined: Aug 2002
Posts: 7,126
Arizona
I hope you have better luck than I did - it runs to a specific point and hangs (and the patched version doesn't run at all)...

I'm going to look around and see if there are any DOSBox specific parms.

VMDSound was no help at all.

Re: Lost in Time #136312
02/28/05 12:02 AM
02/28/05 12:02 AM
Joined: Feb 2002
Posts: 1,522
Indiana
Bryansmom Offline
Addicted Boomer
Bryansmom  Offline
Addicted Boomer

Joined: Feb 2002
Posts: 1,522
Indiana
You know those copy and paste lines that you add to the config file of Dosbox? Well, when you substitute the letter of your cd-rom drive for the D:, you have to actually substitute it for both D's, and not just the one with the colon after it. That may be why your cd-rom drive isn't mounting. Mine didn't mount until I changed both D's, because I had followed the example and only changed the D:, instead of changing both D's.
Good luck!


What lies behind you and what lies before you are tiny matters compared to what lies within you.
--Ralph Waldo Emerson
Re: Lost in Time #136313
02/28/05 01:17 AM
02/28/05 01:17 AM
Joined: Aug 2002
Posts: 7,126
Arizona
InlandAZ Offline
BAAG Specialist
InlandAZ  Offline
BAAG Specialist

Joined: Aug 2002
Posts: 7,126
Arizona
Quote:
Originally posted by Bryansmom:
You know those copy and paste lines that you add to the config file of Dosbox? Well, when you substitute the letter of your cd-rom drive for the D:, you have to actually substitute it for both D's, and not just the one with the colon after it. That may be why your cd-rom drive isn't mounting. Mine didn't mount until I changed both D's, because I had followed the example and only changed the D:, instead of changing both D's.
Good luck!
Your version of DOSBox may be different than my own - but the way it works for me is... the first drive specification is the "virtual" drive, the second is the "physical" drive.

Like so -

Mount Virtual(X) Physical(D:\ other options)

Some software is kind of finicky about the drive letter specifications for the CD-ROM though - maybe that's what you ran into.

Page 1 of 2 1 2
Previous Thread
Index
Next Thread

Who's Online Now
6 registered members (jboliver, looney4labs, Marian, Lion_1251, bermag45, michele rose), 13 guests, and 8 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Staff, Mod
Newest Members
Ankara, Distro_GR, Gal_Hajaj, CrisGer, Railwayman
9089 Registered Users
Powered by UBB.threads™