GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.

GB Reviews

Latest & Upcoming Adventure Games

GB Annual Game Lists

GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

About Us

Walkthroughs

free games galore

Game Publishers & Developers

World of Adventure

Patches

GB @ witter

GameBoomers Store

Print Thread
Treasure Island #611156
04/03/10 05:35 AM
04/03/10 05:35 AM
Joined: Jan 2006
Posts: 6,145
Somewhere ? in Massachusetts?
cailyn Offline OP
BAAG Specialist
cailyn  Offline OP
BAAG Specialist

Joined: Jan 2006
Posts: 6,145
Somewhere ? in Massachusetts?
Does any one have any idea how to get this game to install? When I put it in the drive a screen comes to either install or exit,I click install and nothing happens!No manual comes with the game,any help would be appreciated thanks


I may not have gone where I intended to go,but I think I have ended up where I need to be.

Sue
Re: Treasure Island [Re: cailyn] #611191
04/03/10 09:15 AM
04/03/10 09:15 AM
Joined: Jun 2005
Posts: 20,085
Near St. Louis, MO
Draclvr Offline
Reviews Editor - Hints/Glitches Mod - Site Support
Draclvr  Offline
Reviews Editor - Hints/Glitches Mod - Site Support
True Blue Boomer

Joined: Jun 2005
Posts: 20,085
Near St. Louis, MO
A few details about your computer - such as OS, video card etc. - will help the moderators figure this out for you, cailyn.


Once again, weeds are my life!
Re: Treasure Island [Re: Draclvr] #611201
04/03/10 10:03 AM
04/03/10 10:03 AM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,644
southeast USA
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,644
southeast USA
Are you sure you're waiting long enough?
Some of these newer games don't give any indication they're installing, but you come back in an hour or so and they've finished.
Can you tell if your CD is spinning or not after you click the install button?

Re: Treasure Island [Re: Jenny100] #611208
04/03/10 10:25 AM
04/03/10 10:25 AM
Joined: Aug 2002
Posts: 7,263
Arizona
InlandAZ Offline
BAAG Specialist
InlandAZ  Offline
BAAG Specialist

Joined: Aug 2002
Posts: 7,263
Arizona
If you have antivirus with an Auto Protect option, try disabling it while installing. If the disc contains many compressed files, each has to be expanded and scanned before it's copied.

Re: Treasure Island [Re: InlandAZ] #611264
04/03/10 12:42 PM
04/03/10 12:42 PM
Joined: Jul 2000
Posts: 11,366
Sacramento, CA USA
Betty Lou Offline
Adept Boomer
Betty Lou  Offline
Adept Boomer

Joined: Jul 2000
Posts: 11,366
Sacramento, CA USA
If I can join in on this 'thread' - I have installed this from new disc (bought a couple months ago or so and just now opened package) and uninstall/reinstall twice, last time turning off Protections - when trying to launch game from desktop (double click on icon) get this message = "nD3D9 Texture::Create Empty Texture (): Failed to create plain offscreen surface AND Runtime error! This application has requestd the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contadt the application's supprt team (WHO?) for more information."
My computer specs are 2.80 gig Intel Pentium 4, WINXP Home Edition Service Pack 3 (build 2600), Drives 320.05 Gig Usable Hard Drive Capacity and 197.27 Gig Hard Drive Free Space, Display (video card) NVIDIA GeForce 5200.
Game will NOT run at all no matter what I have tried and I do not have a clue who "technical support" is so I can contact them. Microsoft error asked if I wanted to "send error report" and I did so only once, don't know who they are or if they will respond at all. Help me please and thanks.
Love, Betty Lou Happy Easter weekend


I am 'the HAT lady"! and "who loves ya BABY?!"
Re: Treasure Island [Re: Betty Lou] #611267
04/03/10 12:48 PM
04/03/10 12:48 PM
Joined: May 2003
Posts: 7,767
Calgary Alberta Canada
Cathy1 Offline
BAAG Specialist
Cathy1  Offline
BAAG Specialist

Joined: May 2003
Posts: 7,767
Calgary Alberta Canada
HI Betty Lou.
I don't think your video card is good enough to play this game. I have an Nvidea G Force 7300 GS and I could play it.


" If Cornoil Comes From Corn
Where Doe's Babyoil Come From "
Re: Treasure Island [Re: Cathy1] #611280
04/03/10 01:23 PM
04/03/10 01:23 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,644
southeast USA
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,644
southeast USA
The ***Geforce 5200*** only has support for pixel shader 2.0.

The ***Geforce 7300*** has support for pixel shader 3.0.

That might be why the 7300 works and the 5200 doesn't.

Re: Treasure Island [Re: Jenny100] #611434
04/04/10 12:38 AM
04/04/10 12:38 AM
Joined: Jul 2000
Posts: 11,366
Sacramento, CA USA
Betty Lou Offline
Adept Boomer
Betty Lou  Offline
Adept Boomer

Joined: Jul 2000
Posts: 11,366
Sacramento, CA USA
Then I guess I am going to have to offer this one on Trading Post. Will get to it next week. Thanks for your help.
Love, Betty Lou


I am 'the HAT lady"! and "who loves ya BABY?!"
Re: Treasure Island [Re: Betty Lou] #611499
04/04/10 09:35 AM
04/04/10 09:35 AM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,644
southeast USA
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,644
southeast USA
If your video card isn't even as good as a Geforce 7300, and you hope to play any newer adventure games, you should consider getting a new card or this will be happening more and more often.

Re: Treasure Island [Re: Jenny100] #611591
04/04/10 03:39 PM
04/04/10 03:39 PM
Joined: Jan 2007
Posts: 1,054
Sun City, AZ
Barry Offline
Addicted Boomer
Barry  Offline
Addicted Boomer

Joined: Jan 2007
Posts: 1,054
Sun City, AZ
Hi Jenny,

I have an inboard Nvidia geforce 6150 SE n430 and the game plays perfectly as well as all the new adv games I have.

Regards,

Barry


I've seen God, and his name is iPad. Let us pray
yes, I do use my Hairbrush as a Microphone and Dance around in my Underwear. Thank you very much.

Re: Treasure Island [Re: Barry] #611592
04/04/10 03:48 PM
04/04/10 03:48 PM
Joined: Aug 2002
Posts: 7,263
Arizona
InlandAZ Offline
BAAG Specialist
InlandAZ  Offline
BAAG Specialist

Joined: Aug 2002
Posts: 7,263
Arizona
Originally Posted By: Barry
Hi Jenny,

I have an inboard Nvidia geforce 6150 SE n430 and the game plays perfectly as well as all the new adv games I have.

Regards,

Barry


The 6150 is DirectX 9.0c (shader model 3.0) while the 5200 is only DirectX 9.0 (shader model 2.0).

Last edited by InlandAZ; 04/04/10 03:48 PM.
Re: Treasure Island [Re: InlandAZ] #611701
04/05/10 01:02 AM
04/05/10 01:02 AM
Joined: Jul 2000
Posts: 11,366
Sacramento, CA USA
Betty Lou Offline
Adept Boomer
Betty Lou  Offline
Adept Boomer

Joined: Jul 2000
Posts: 11,366
Sacramento, CA USA
I could get the newer bigger better video card but how will my older games react to it? I cannot afford to buy a new computer for each and every 'different' OS game that comes out and there are so many of my old games (the ones that play on WINXP with no trouble) that I love to replay that I am staying with what I have. I do have a laptop that came with Vista (don't know the video card specs right now) and may try the game TI on it. Some times one has to make compromises or just give up - is it really worth all the frustration? No. Thanks for your help
Love, Betty Lou


I am 'the HAT lady"! and "who loves ya BABY?!"
Re: Treasure Island [Re: cailyn] #618297
04/29/10 09:52 PM
04/29/10 09:52 PM
Joined: Jul 2007
Posts: 10
P
phil2008 Offline
Junior Boomer
phil2008  Offline
Junior Boomer
P

Joined: Jul 2007
Posts: 10
If you are having trouble installing through the auto installer. Double click on Computer, Right click on game disc and click open, then Double Click on Install and it will open a folder with two installers use either one them and the game should install. Also make sure you install the direct X at the end as it seems to be a new version.

Re: Treasure Island [Re: cailyn] #618534
04/30/10 10:18 PM
04/30/10 10:18 PM
Joined: Jul 2007
Posts: 10
P
phil2008 Offline
Junior Boomer
phil2008  Offline
Junior Boomer
P

Joined: Jul 2007
Posts: 10
Ok I had this game working but I went in and decided to change a graphic option and screensize option and it asked me to restart the game which I did and now it wont open back up??? I have tried uninstalling and reinstalling it and system restore. Does anyone else have any ideas on how to restore the settings/prefrences so it will open???

Re: Treasure Island [Re: phil2008] #618546
04/30/10 11:38 PM
04/30/10 11:38 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,644
southeast USA
Jenny100 Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Offline
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,644
southeast USA
When you uninstalled it, did you search for and delete the game folder that may have been left behind after uninstalling?

mj2c had a similar problem ***here***, but I don't know if a solution was ever found.

Previous Thread
Index
Next Thread

Moderated by  Draclvr 

Who's Online Now
2 registered members (Urban Worrier, BrownEyedTigre), 362 guests, and 0 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Staff, Mod
Newest Members
Darkfallwithin, PierreLombardo, Dux, WillPowerGoat, Ebalon
9389 Registered Users
Powered by UBB.threads™