GAMEBOOMERS provides you with all the latest PC adventure computer games information, forum, walkthroughs, reviews and news.

GB Reviews

Latest & Upcoming Adventure Games

GB Annual Game Lists

GB Interviews

BAAGS

GB @ acebook

About Us

Walkthroughs

free games galore

Game Publishers & Developers

World of Adventure

Patches

GB @ witter

GameBoomers Store

Big Fish Games Homepage
Print Thread
Page 1 of 2 1 2
black mirror 2 #623755
05/22/10 07:03 AM
05/22/10 07:03 AM
Joined: Feb 2010
Posts: 134
M
MATTY Offline OP
Settled Boomer
MATTY  Offline OP
Settled Boomer
M

Joined: Feb 2010
Posts: 134
has anyone had the error message could not inialize direct x adaptor and got the game going.if so please tell me what you did. i have vista and got the highest graphic card and am updated to direct x 11

Re: black mirror 2 [Re: MATTY] #623766
05/22/10 07:37 AM
05/22/10 07:37 AM
Joined: Jul 2005
Posts: 23,997
UK
Rushes Offline
True Blue Boomer
Rushes  Offline
True Blue Boomer

Joined: Jul 2005
Posts: 23,997
UK
Hi Matty,

I'll move this thread to Glitches as it is not a hints question. luck


"Bleat, Watson -- unmitigated bleat!" ~ Sherlock Holmes
Re: black mirror 2 [Re: Rushes] #623816
05/22/10 11:05 AM
05/22/10 11:05 AM
Joined: Feb 2008
Posts: 1,470
Land of Hamlet
misslilo Offline
Addicted Boomer
misslilo  Offline
Addicted Boomer

Joined: Feb 2008
Posts: 1,470
Land of Hamlet
Happened to me too.

I just open the game DVD and opened the folder Support/directX and ran the DXSetup.exe with Admin rights from there.

Fixed my problem with installing it. smile


"You can not escape your past, but you can make your future" - Diana Melkumova - @wowdane
Re: black mirror 2 [Re: misslilo] #624179
05/23/10 07:34 PM
05/23/10 07:34 PM
Joined: Jul 2008
Posts: 136
Arlene95 Offline
Settled Boomer
Arlene95  Offline
Settled Boomer

Joined: Jul 2008
Posts: 136
Hi:
I have the same problem and I'm also using Vista!!

I also did what Misslilo did, but that didn't solve the problem for me.....


Re: black mirror 2 [Re: Arlene95] #624191
05/23/10 08:24 PM
05/23/10 08:24 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Jenny100 Online content
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Online Content
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
You may need to install DirectX 9.0c for Windows 7 and Vista. If what comes with the game isn't working, try installing it from ***Microsoft***.

Re: black mirror 2 [Re: Jenny100] #624198
05/23/10 08:46 PM
05/23/10 08:46 PM
Joined: Jul 2008
Posts: 136
Arlene95 Offline
Settled Boomer
Arlene95  Offline
Settled Boomer

Joined: Jul 2008
Posts: 136
Thank you Jenny, I went to the link you posted and I tried to install that version of DirectX, but I keep getting a message :::

"DirectX setup has determined that a newer or equivalent version of DirectX has been installed already. No installation is necessary"


Re: black mirror 2 [Re: Arlene95] #624201
05/23/10 08:54 PM
05/23/10 08:54 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Jenny100 Online content
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Online Content
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA

Re: black mirror 2 [Re: Jenny100] #624207
05/23/10 09:10 PM
05/23/10 09:10 PM
Joined: Jul 2008
Posts: 136
Arlene95 Offline
Settled Boomer
Arlene95  Offline
Settled Boomer

Joined: Jul 2008
Posts: 136
I installed it, but I still get the same message frown ... I give up, thank you for your help Jenny I really appreciate it wink

Re: black mirror 2 [Re: Arlene95] #624341
05/24/10 11:53 AM
05/24/10 11:53 AM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Jenny100 Online content
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Online Content
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Arlene, what video card do you have?
Are you sure it meets the game's requirements?
Maybe you need to try different video drivers?

Re: black mirror 2 [Re: Arlene95] #624377
05/24/10 02:55 PM
05/24/10 02:55 PM
Joined: Jan 2001
Posts: 7,858
North Florida
BillyBob Offline
BAAG Specialist
BillyBob  Offline
BAAG Specialist

Joined: Jan 2001
Posts: 7,858
North Florida
I just got the game today and installed it but also get the "error" message.

I already have DirectX 9.0c but tried installing it again from both the DVD Disk directly and used the game install to do it but nothing works.

Is the following insufficient to run the game?

Windows XP Professional (5.1 Build 2600)
Sys. Mfgr. = MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD
Sys. Mdl. = KM400-8235
BIOS = Phoenix - AwardBI05 v6.00PG
Processor = AMD Sempron™ 2300+, MMX, 3DNow, ~1.66Hz
Memory = 1024 MB RAM
Page File = 219MB used, 1476 MB available
DirectX Version = DirectX 9.0C (4.090000.0904)
ATI Radeon Series 9200 Video Card

This is only the second game I've ever found a problem in installing.


I didn't do it......and if I did I'm not guilty!
Re: black mirror 2 [Re: BillyBob] #624393
05/24/10 03:44 PM
05/24/10 03:44 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Jenny100 Online content
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Online Content
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
I don't think the Radeon 9200 supports Shader 2.0, Billybob, and the minimum specs for Black Mirror 2 require Shader Model 2 (Shader Model 3 recommended).
***Wikianswers*** says
Quote:
Which ATI Radeon has pixel shader 2.0 or higher?

any 9xxx after and not including the 9250
any Xxxx after and including the X300

Re: black mirror 2 [Re: BillyBob] #624397
05/24/10 04:04 PM
05/24/10 04:04 PM
Joined: Jan 2005
Posts: 679
Athens
GIOVANNA LARIOU Offline
Settled Boomer
GIOVANNA LARIOU  Offline
Settled Boomer

Joined: Jan 2005
Posts: 679
Athens
I have bought the original game but I cannot make it run. Why? Please help me. duh

Re: black mirror 2 [Re: Jenny100] #624399
05/24/10 04:08 PM
05/24/10 04:08 PM
Joined: Jan 2001
Posts: 7,858
North Florida
BillyBob Offline
BAAG Specialist
BillyBob  Offline
BAAG Specialist

Joined: Jan 2001
Posts: 7,858
North Florida
Thanks.

Until now I've never heard of Shader 2.0,

Looks like I'm out of luck. Not going to buy another Video Card just for this game.

Waited a long time for a new game and now have wasted a lot of money; guess I'll have to sell the game.


I didn't do it......and if I did I'm not guilty!
Re: black mirror 2 [Re: BillyBob] #624405
05/24/10 04:28 PM
05/24/10 04:28 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Jenny100 Online content
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Online Content
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Billybob,
You might want to hang onto it. Some day you'll probably get a new computer, or at least a new video card.

Giovanna,
If you have Vista or Windows 7, the reason the original Black Mirror won't run is probably because of the StarForce copy "protection."

Re: black mirror 2 [Re: Jenny100] #624412
05/24/10 04:50 PM
05/24/10 04:50 PM
Joined: Jan 2005
Posts: 679
Athens
GIOVANNA LARIOU Offline
Settled Boomer
GIOVANNA LARIOU  Offline
Settled Boomer

Joined: Jan 2005
Posts: 679
Athens
@Jenny

I'm running XP and why this protection forbiden me for running an original game? duh

Re: black mirror 2 [Re: GIOVANNA LARIOU] #624417
05/24/10 04:58 PM
05/24/10 04:58 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Jenny100 Online content
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Online Content
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
That early version of StarForce doesn't work with Vista or Windows 7. Some people with XP can't get it working either (check ***Amazon reviews***). It also doesn't work with some CD drives, especially if their read speed is a little different from what is expected.

It prevents you from running the original game because it doesn't work the way it was meant to.

Are you able to locate the game folder on your PC?

Re: black mirror 2 [Re: GIOVANNA LARIOU] #624420
05/24/10 05:01 PM
05/24/10 05:01 PM
Joined: Jun 2005
Posts: 14,621
In Missouri near St. Louis
Draclvr Online content
Hints & Glitches forum Moderator
Draclvr  Online Content
Hints & Glitches forum Moderator
Adept Boomer

Joined: Jun 2005
Posts: 14,621
In Missouri near St. Louis
Giovanna, I checked old posts and unless you have gotten a new computer or upgraded your video card since last November, you still have a very old GeFroce 5200 video card. You were trying to run CSI Deadly Intent and could not because of the old video card.



Garlic! 10 pounds of fresh garlic! No vampires at my house.
Re: black mirror 2 [Re: Draclvr] #624424
05/24/10 05:12 PM
05/24/10 05:12 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Jenny100 Online content
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Online Content
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Draclvr,
I don't think the 5200 is too old to run Black Mirror (the first one). The requirements on the TAC website say it only needs an 8MB DirectX(r) 7.1 Compatible Video Card.

It certainly won't run Black Mirror 2 though.

I thought by "the original game" she was talking about the first Black Mirror.

Re: black mirror 2 [Re: Jenny100] #624426
05/24/10 05:29 PM
05/24/10 05:29 PM
Joined: Jan 2005
Posts: 679
Athens
GIOVANNA LARIOU Offline
Settled Boomer
GIOVANNA LARIOU  Offline
Settled Boomer

Joined: Jan 2005
Posts: 679
Athens
Guys,

I really I do not understand what are you talking about? Have I done something wrong in order to run this game that I have bought? Do you really think that | Have to buy a new computer in order to run this game. Sorry I cannot do it. I do not think that my computers lack of something, So far I have played all the adventure games that were in the market, any way whistle

Re: black mirror 2 [Re: GIOVANNA LARIOU] #624428
05/24/10 05:32 PM
05/24/10 05:32 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Jenny100 Online content
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Online Content
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
No of course you didn't do anything wrong.
Do you have the first Black Mirror or the second one?

The first Black Mirror is the one with the StarForce problem.

The second one is the one your video card won't work with.

By "original" I thought you were referring to the first Black Mirror.

Re: black mirror 2 [Re: Jenny100] #624523
05/25/10 02:36 AM
05/25/10 02:36 AM
Joined: Jan 2005
Posts: 679
Athens
GIOVANNA LARIOU Offline
Settled Boomer
GIOVANNA LARIOU  Offline
Settled Boomer

Joined: Jan 2005
Posts: 679
Athens
@Jenny

I have already played the first one when it was released and now I'm trying to run the second one with no success. Unfortunately I do not have any money to buy a new video card so, poor me cry

Re: black mirror 2 [Re: Jenny100] #624600
05/25/10 08:04 AM
05/25/10 08:04 AM
Joined: Jan 2001
Posts: 7,858
North Florida
BillyBob Offline
BAAG Specialist
BillyBob  Offline
BAAG Specialist

Joined: Jan 2001
Posts: 7,858
North Florida
I probably spoke too soon. Haven't been in a very good mood lately, what with the way things have been going the past year and more. I need something to get me over this depressive mood I've been in so I think I'll go look for a new card tonigh. Just realized I've had this ATI9200 VC a l-o-n-g time and it's probably time to change. Got to keep these new games coming so buying and playing them is the only hope we have of accomplishing that. laugh


I didn't do it......and if I did I'm not guilty!
Re: black mirror 2 [Re: BillyBob] #624601
05/25/10 08:15 AM
05/25/10 08:15 AM
Joined: Dec 1999
Posts: 69,956
MaG Offline
Sonic Boomer
MaG  Offline
Sonic Boomer

Joined: Dec 1999
Posts: 69,956
Bob,

You go try to play Black Mirror 2. It sounds like your kind of game. Keep on truckin'. smile

Re: black mirror 2 [Re: MaG] #624625
05/25/10 10:15 AM
05/25/10 10:15 AM
Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Jenny100 Online content
GB Reviewer Glitches Moderator
Jenny100  Online Content
GB Reviewer Glitches Moderator
Sonic Boomer

Joined: Oct 2000
Posts: 40,017
southeast USA
Good luck, Billybob.
You can check the chart on ***this wikipedia page*** to see which cards have pixel shader 2.0 or higher.

Giovanna, I'm sorry you can't play the game. If you can't afford a new card, maybe you can trade it for something. Even if I sent you a card, you'd probably have to get someone to install it for you and set up the drivers.

Re: black mirror 2 [Re: Jenny100] #624703
05/25/10 04:38 PM
05/25/10 04:38 PM
Joined: Jul 2008
Posts: 136
Arlene95 Offline
Settled Boomer
Arlene95  Offline
Settled Boomer

Joined: Jul 2008
Posts: 136
Originally Posted By: Jenny100
Arlene, what video card do you have?
Are you sure it meets the game's requirements?
Maybe you need to try different video drivers?



Jenny, can you please tell me where to go to find out what video card I have??

Thanks so much for your help, I really want to solve this problem, I have Vista...

Last edited by Arlene95; 05/25/10 04:39 PM.
Page 1 of 2 1 2
Previous Thread
Index
Next Thread

Moderated by  Draclvr, Jenny100 

Who's Online Now
4 registered members (Draclvr, Marian, ScarletDragon, Jenny100), 235 guests, and 3 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Staff, Mod
Newest Members
leri, AlexGamechuck, Guppy, tonierm, stigmamax
9106 Registered Users
Powered by UBB.threads™